Joan Briels, Monika Slaets en Ron van den Berkmortel zijn de komende vier jaar wethouder in Laarbeek.
Joan Briels, Monika Slaets en Ron van den Berkmortel zijn de komende vier jaar wethouder in Laarbeek. Foto: Foto's: Joost Duppen

Ron van den Berkmortel, Monika Slaets en Joan Briels wethouder in nieuw college Laarbeek

Algemeen

Laarbeek - Monika Slaets (ABL), Ron van den Berkmortel (PNL) en Joan Briels (De Werkgroep) zijn de kandidaat-wethouders van de gemeente Laarbeek voor de komende bestuursperiode. 

De coalitie met PNL, ABL en De Werkgroep is gebaseerd op een goede afspiegeling van de gemeenteraadsverkiezingen in maart. In het recente informatie- en formatietraject, onder leiding van Jan Kerkhof, is duidelijk geworden dat de uitdagingen waar de gemeente Laarbeek voor staat in een goede harmonie tussen de partijen overwonnen kunnen worden, met respect voor de standpunten van alle partijen.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het coalitieakkoord en hierbij is er ook serieus geluisterd naar de standpunten en accenten van de overige partijen CDA, PvdA en Ouderen Appèl - Hart voor Laarbeek. Op 12 mei presenteert het nieuwe college dit akkoord en worden ze in de raadsvergadering geïnstalleerd. Dan zal ook de portefeuilleverdeling bekend zijn.

Joan Briels gaat op voor zijn vijfde periode als wethouder in Laarbeek, al sinds 2006 zit hij namens De Werkgroep in het college. Monika Slaets was van 2018 tot 2022 ook al wethouder voor haar partij ABL. Ron van den Berkmortel is de nieuwkomer in het nieuwe college van ABL, PNL en De Werkgroep. Namens PNL werd Van den Berkmortel (afkomstig uit Aarle-Rixtel), in 2018 gekozen in de gemeenteraad. Bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen stond hij op plek 2 namens zijn partij en nu gaat hij dus het college in als wethouder. Met zijn 26 jaar is Van den Berkmortel een van de jongste wethouders ooit in Laarbeek.