Afbeelding
Foto: Ton op den Buijs

Lezing bij Heemkundekring Lieshout over Landgoed Croy

Algemeen

Lieshout - De Heemkundekring ‘t Hof van Liessent nodigt iedereen uit voor de lezing over Landgoed Croy. De lezing wordt gehouden op woensdag 18 mei in Zaal De Koekoek aan de Dorpsstraat in Lieshout. Deze wordt gegeven door Henk van Beek, die samen met Wim Daniëls al eerder een boek schreef over het kasteel.

Kasteel Croy, dat wordt omgeven door een uniek landschap, kent een rijke bewoningsgeschiedenis. Tijdens deze lezing/presentatie wordt onder meer een beeld geschetst van de opeenvolgende eigenaren van het kasteel en landgoed en de mensen die er woonden. Wie waren het, waar kwamen ze vandaan, wat deden ze en welke invloed hadden ze op het leven op en rond het kasteel. Uiteraard komt de naamgever Jacob van Croy ruim aan bod, waarbij ook ‘beeldend’ verslag wordt gedaan over de ‘expeditie’ naar de ‘roots’ van de Van Croy’s in het Belgische Henegouwen en het Franse Picardië. Ook wordt er natuurlijk de nodige aandacht geschonken aan onder andere de adellijke familie Van der Brugghen en aan de belevenissen van de zusters die – na de dood van freule Constance van der Brugghen - het kasteel als bejaardenhuis runden. Maar ook komen andere zaken aan bod rondom het kasteel en zijn omgeving. 

U bent allen van harte welkom. Ook als u geen lid bent van de heemkundekring. De lezing begint om 20.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk.