Afbeelding

Zonnebloem Lieshout naar de Keukenhof

Algemeen

Lieshout - De Zonnebloem afdeling Lieshout is vorige week dinsdag 10 mei met 19 gasten en 12 vrijwilligers naar de Keukenhof geweest. Niet alle gasten zijn gewend aan een reis van meer dan twee uur in een bus, maar met de moderne bussen was dat ook voor hen meer een plezier dan dat het vermoeiend was.

10 mei is wel wat laat in het seizoen voor de Keukenhof, waardoor er op een aantal plekken de tulpen al redelijk waren uitgebloeid. Maar, er worden elk jaar meer dan 7 miljoen bollen gepoot met vele soorten die elk een eigen bloeiperiode hebben, zodat er nog grote bedden vol in bloei stonden. Iedereen was verbaasd hoe groot sommige tulpen kunnen worden, met ook nog eens een forse bloem op die lange steel. “Dit soort tulpen krijg je nooit in je eigen tuin”, werd nogal eens gezegd. Het weer was prima, voor in de 20 graden, geen brandende zon, wel een stevige wind; Lisse is immers vlakbij de kust.

In het park kon ieder zijn eigen weg gaan, al dan niet in een rolstoel die door een vrijwilliger werd geduwd. De lunch werd gezamenlijk gebruikt in een restaurant dat de Keukenhof speciaal voor Zonnebloemgroepen heeft. Na de lunch kon ieder weer zijn eigen keuzes maken. Voor je het in de gaten hebt is het dan weer tijd om naar de bus te gaan, waar iedereen keurig op de afgesproken tijd aanwezig was!

Door wat kleinere files in de avondspits waren ze een halfuurtje later in Lieshout terug, maar dat was geen probleem. Iedereen keek terug op een geslaagde dag.