Afbeelding

Burgemeester Frank van der Meijden herbenoemd

Algemeen

Laarbeek - Burgemeester Frank van der Meijden is maandag door de commissaris van de Koning, Ina Adema, officieel beëdigd en herbenoemd als burgemeester van Laarbeek. De tweede ambtstermijn van burgemeester Van der Meijden start vandaag en eindigt op 27 juni 2028. Van der Meijden werd op 27 juni 2016 burgemeester in Laarbeek en is de eerste burgemeester in de geschiedenis van de gemeente die herbenoemd is voor een tweede termijn.

Na iedere periode van zes jaar kan een burgemeester worden herbenoemd. De gemeenteraad heeft op 20 januari van dit jaar besloten om de burgemeester aan te bevelen voor herbenoeming en heeft dit kenbaar gemaakt aan de commissaris van de Koning. 

De aanbeveling moest volgens de procedure uiterlijk vier maanden voor het aflopen van de ambtstermijn door de gemeenteraad worden uitgebracht. De commissaris van de Koning stuurt de aanbeveling door aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het besluit tot herbenoeming wordt bij Koninklijk Besluit genomen.