Afbeelding

Verstelbare bodem zwembad Ezzy’s vastgezet

Algemeen

Beek en Donk - Bij zwembad Ezzy’s in Beek en Donk is enkele weken geleden geconstateerd dat de hydraulica van de bodem van het zwembad kapot is, waardoor de bodem niet meer versteld kan worden. De eigenaren van het zwembad, de exploitant/hoofdhuurder en de zwemvereniging zijn met elkaar in gesprek. Ook de gemeente Laarbeek is bij deze gesprekken betrokken.

Nu de verstelbare bodem kapot is, wordt deze op 7 juli vastgezet op een diepte van 1,4 meter. De mogelijkheid om het bad ondieper te maken is er vanaf die datum niet meer. Deze kapotte bodem is met name een probleem voor de zwemvereniging Beek en Donk omdat hun lesmethodiek is gebaseerd op een ondiep zwembad. De kosten om de bodem te repareren zijn zo hoog, dat deze investering niet loont. De partijen die in gesprek zijn zoeken daarom nu naar een duurzame oplossing voor de lange termijn.

Zwemvereniging
De zwemvereniging is zich aan het beraden om de lesmethodiek zo aan te passen dat ze hun lessen kunnen geven in het diepe zwembad. Hierin trekt de zwemvereniging samen op met de exploitant van het zwembad en de gemeente, omdat deze partijen het belang van een zwemvereniging onderstrepen. Mocht het nodig zijn dan is de gemeente Laarbeek bereid om de zwemvereniging te ondersteunen in de transitie naar de toekomst.

Vervolg
Partijen zijn aan de slag om zaken in gang te zetten. Ze houden u op de hoogte van de voortgang en ontwikkelingen.