Afbeelding

Laarbeekse huisartsen vragen aandacht voor druk op huisartsenzorg

Algemeen

Laarbeek - Deze week, tot en met vrijdag 1 juli, voeren de huisartspraktijken in Laarbeek, samen met alle andere huisartsen in Nederland, actie om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg. Dit wordt gedaan zodat de huisarts toegankelijk blijft en u gewoon een afspraak kan maken als dat nodig is. 

Deze zomer maakt de overheid meerjarenplannen voor de zorg, daarom voeren huisartsen nu actie. De politieke afspraken van de afgelopen tien jaar geven problemen bij de jeugdzorg, GGZ, ziekenhuizen, gehandicaptenzorg, ouderenzorg. Veel daarvan belandt bij de huisarts. Huisartsenzorg wordt complexer, de diensten lopen over en de patiënten vergrijzen. Dit samen gaat ten koste van gewone huisartsenzorg en dat kan zo niet doorgaan.

Huisartsen willen maatregelen:
- meer tijd hebben voor de patiënten;
- minder drukte in de avond-, nacht- en weekenddiensten;
- betaalbare huisvesting voor alle huisartsenpraktijken;
- dat de wachtlijsten in ziekenhuizen, de GGZ en jeugdzorg worden opgelost.

Vrijdag gesloten
Op vrijdag 1 juli gaan de huisartsen en medewerkers naar het Malieveld in Den Haag voor een manifestatie. Daarom zijn de huisartsenpraktijken in Aarle-Rixtel en Lieshout vrijdagmiddag gesloten. Voor spoedgevallen zijn ze wel bereikbaar. De huisartsenpraktijken in Beek en Donk gaan niet dicht, dit in verband met de drukte die er is. Wilt u de huisartsen steunen? Kijk op www.huisartseninactie.nl/doe-mee hoe u dat kunt doen.