Afbeelding

Activiteiten in De Huiskamer van de Waterpoort in de vakantieperiode

Algemeen

Beek en Donk - In De Huiskamer van de Waterpoort zijn er gedurende de vakantieperiode verschillende activiteiten. Zo is er een doorlopende expositie van Ria Kastelijns, is de beweegtuin van Beek en Donk actief, wordt er een filmavond georganiseerd én wordt er Formule 1 gekeken.

Doorlopende expositie van Ria Kastelijns in De Huiskamer.
In De Huiskamer van de Waterpoort heeft Ria Kastelijns-Potma verschillende van haar schilderijen geëxposeerd. Ria, die veelal haar schilderijen realistisch en abstracte vorm geeft, heeft dit gedaan om De Huiskamer van de Waterpoort een mooiere uitstraling te geven. Het is de bedoeling dat zij regelmatige haar kunstwerken gaat vervangen zodat het een dynamisch gebeuren wordt en blijft. Bij enkele van haar schilderstukken zijn ook gedichten geplaatst van de dichter Dirk Engelage die een beeld geven van wat het schilderij in zijn ogen betekent.

De schilderijen zijn te bezichtigen elke maandag-, woensdag- en donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur. Tevens kan men dan gezellig een bakje koffie of thee gebruiken met een grote lekkere koek erbij tegen een kleine vergoeding. De schilderijen zijn te leen tegen een vergoeding, maar kunnen ook gekocht worden. De organisatie van De Huiskamer is zeer vereerd dat Ria dit wil doen.

De Beweegtuin Beek en Donk ook actief is de vakantieperiode.
In de Beweegtuin wordt elke maandag- en donderdagmorgen van 10.15 tot 11.00 uur de begeleiding verzorgt door Henk en Gerda Berkers. Na afloop kan men in De Huiskamer van de Waterpoort genieten van een lekker bakje koffie of thee met koek tegen een kleine vergoeding.

Filmavond in De Huiskamer
Elke tweede zaterdag van de maand wordt er een film gedraaid op een super groot beeldscherm. Deze keer wordt de film ‘Wild Mountain Thyme’ op zaterdag 13 augustus gedraaid. Deze film gaat over de koppige Rosemary die verliefd is op haar buurman. Die buurman heeft geen idee wat hij daarmee moet omdat hij zijn handen vol heeft aan zijn vader. Aanvang van de film is zaterdag 13 augustus om 19.30 uur. Er wordt een kleine bijdrage van €1,00 gevraagd én er wordt altijd op wat lekkers getrakteerd.

Formule 1 kijken op groot scherm
Elke wedstrijd van de Formule 1 kan men in de Huiskamer bekijken. Een half uur voor aanvang van elke wedstrijd is de Huiskamer open. Er wordt een bijdrage van €1,00 gevraagd en hierbij is altijd een traktatie inbegrepen. De ingang van De Huiskamer in de Waterpoort is aan De Rubenslaan tegenover de Beweegtuin.