Afbeelding

Lieshoutse senioren naar Hof van Lof

Algemeen

Lieshout - Seniorenvereniging/KBO Lieshout heeft op vrijdag 12 augustus een rondleiding gepland bij het klooster De Hof van Lof in Megen. In dit eeuwenoude stadje aan de Maas staat een 375 jaar oud klooster van de Minderbroeders. 

Er is een oude moestuin, die bijgehouden wordt door de broeders van het klooster. Tegenwoordig leiden ze vooral gasten rond in het klooster en de tuin. De rondleiding duurt van 14.00 tot 16.00 uur en begint met een uitleg over het ontstaan en de indeling van de tuin en de betekenis van de bloemen en planten. 

Fietstocht Strabrechtse Heide
Het is een gewoonte van de Lieshoutse seniorenvereniging om in augustus een fietstocht naar de Strabrechtse heide te organiseren. Die staat dan volop in bloei. Dit jaar staat de tocht gepland op woensdag 24 augustus. Het vertrek is om 9.30 uur vanaf het Dorpshuis, Aanmelden is niet nodig. Wel zelf een lunchpakketje meenemen, want de fietsers picknicken op de hei. Op de heen- en terugweg is er een stop bij Camping De Sprink in Mierlo voor een consumptie en gebruik toilet. Bij slecht weer wordt de tocht verzet naar 31 augustus.

Inloop
KBO Lieshout is een dynamische seniorenvereniging. De vereniging zorgt niet alleen voor gezellige en interessante activiteiten, maar houdt zich ook intensief bezig met belangenbehartiging van senioren. Iedere dinsdagmorgen is er van 10.00 uur tot 11.30 uur een inloop waar ook bestuursleden aanwezig zijn. U kunt hier informatie krijgen over de vereniging of u aanmelden voor een activiteit. Loop eens binnen voor zo maar een praatje bij een kop koffie. En maak kennis met een actieve seniorenvereniging. Omdat het Dorpshuis tijdens de zomervakantie gesloten is, bent u welkom in Franciscushof.