Afbeelding
Foto: Eric Smeets

Runningteam Laarbeek en Runnersclub Lieshout halen vrijheidsvuur op in Deurne

Algemeen

Laarbeek - Een aantal lopers uit Laarbeek zullen op maandagavond 19 september het vrijheidsvuur ophalen in Deurne en al lopend naar Laarbeek brengen. Het vuur wordt op zondagavond 18 september ontstoken in Eindhoven en zal door lopers van AV-LGD naar de Sint Willibrorduskerk in Deurne worden gebracht, waar het vuur zal overnachten.

Op 19 september wordt het vuur weer opgehaald door 65 lopers uit elf peelgemeenten. Voorafgegaan door elf militaire voertuigen en de laatste 400 meter begeleid door de Firebrigade Pipes and Drums uit Gemert wordt het vuur naar het evenemententerrein gebracht bij de kasteelruïne aan het Haageind in Deurne. De burgemeesters van alle elf de Peelgemeenten zijn hier aanwezig en zij zullen het vuur overhandigen aan het gilde en een loper. De burgemeester van Laarbeek, de heer Frank van der Meijden, zal het vuur overhandigen aan Vera Kuijpers. Zij heeft afgelopen jaar met Runningteam voor het eerst meegedaan aan de Roparun en is tevens voorzitster van Runnersclub Lieshout. Om 20.15 uur zullen alle teams het evenemententerrein verlaten om het vuur naar hun eigen gemeenten te brengen. Het team uit Laarbeek zal na 17 kilometer lopen om ongeveer om 22.00 uur arriveren bij het monument bij het gemeentehuis. Hier zal de burgemeester na een korte toespraak het vuur ontsteken. Het vuur zal verder een week bewaard worden in de Sint- Michaëlkerk zodat ook andere instanties, bijvoorbeeld scholen, gebruik kunnen maken van het vrijheidsvuur. 

Wilt meer weten over het vrijheidsvuur of wilt u misschien graag mee lopen? Voor meer informatie kunt u contact opnemen via 06-12894837, of organisatie@runningteamlaarbeek.nl.