Ellen Staal en Lenie Jansen (rechts).
Ellen Staal en Lenie Jansen (rechts).

Koffie-uurtje Huiskamer Lieshout

Algemeen

Lieshout - Op 30 september ontmoeten de senioren uit Lieshout elkaar in Franciscushof bij het gebruikelijke koffie-uurtje op de laatste vrijdag van de maand. Gezellig buurten en keuvelen, elkaar de laatste nieuwtjes vertellen, vaak met een extraatje. Dat is het motto van deze bijeenkomst. 

Enkele maanden geleden werd als extraatje de bezoekers een uurtje quizzen voorgeschoteld. Een test of men onze omgeving kent; het dorp Lieshout, de gebouwen, de straten, het buitengebied, de bijzondere plekjes en hoe het vroeger was. Hoe eigen en vertrouwd is onze naaste omgeving? Wat weten we er (nog) van? Het was een bijzondere ervaring. Voor sommigen waren en zijn vele plekjes nog zeer bekend, voor anderen waren ze een hernieuwde kennismaking en voor enkelen ronduit een eyeopener. De aanwezige bezoekers genoten van het spel. Dat was de bedoeling en ook voor herhaling vatbaar, zo vond men.

Nieuwe zoekopdrachten werden tijdens een fietstocht verzameld door Ellen Staal en Lenie Jansen. De titel die ze aan de nieuwe quiz meegeven luidt: ‘Een kleine puzzelroute door Lieshout’. Een twintigtal uitdagende vragen zal de bezoekers vrijdag bezighouden. Wordt deze versie interessanter en wellicht moeilijker dan deel 1 van de quiz? U bent welkom in de Huiskamer van Lieshout vrijdag om 10.00 uur. De koffie staat klaar.