Afbeelding

Nostalgie bij Zonnebloem Mariahout

Algemeen

Mariahout - In het thuishonk van De Zonnebloem afdeling Mariahout was het op woensdag 16 november weer ouderwets gezellig. Die middag was er een foto- en filmmiddag georganiseerd. Uiteraard werd allereerst begonnen met de gebruikelijke koffie en thee met ditmaal een heerlijk stukje gevulde speculaas. Dat laatste natuurlijk met een knipoog naar de Sint die het weekend daarvoor net aangekomen was in Nederland. 

Toen het eerste ‘bijbuurten’ een beetje verstomd was, werd de film gestart die gemaakt werd ten behoeve van het 100-jarige bestaan van het Wit-Gele-kruis. Voormalig huisarts dokter van Loen was uitgenodigd voor uitgebreide tekst en uitleg. Klaarblijkelijk dwingt hij nog altijd gezag af, want het werd muisstil. Omdat de ongeveer 20 minuten durende opname wel erg snel voorbij was naar de zin van de deelnemers, werd de film nogmaals vertoond na de pauze, waarin men werd voorzien van een hapje en een drankje. In de tussentijd, en ook nog nadien, werden oude foto’s vertoond van de voorbije jaren van de Zonnebloem. Herkenning alom. Maar ook verbazing omdat niet alleen zoveel van de deelnemers, maar ook vrijwilligers, inmiddels zijn overleden.

Na afloop werden zowel dokter van Loen als de man van de voorzitter, Kees Dingemans, hartelijk bedankt voor hun inzet. Want dankzij Kees was het qua apparatuur allemaal tiptop in orde. Alweer een middag om met tevredenheid op terug te kunnen kijken.

!