Afbeelding

Historische herinneringen

Algemeen Historische Herinneringen

Deze foto komt uit het archief van Heemkundekring De Lange Vonder uit Beek en Donk. Het betreft een boomplantdag midden jaren zestig ten tijde van het burgemeesterschap van J. de Leeuw, die tot 1968 burgemeester van beek en Donk was. Bij deze boomplantdag waren Cees Huijbregts, schoolhoofd van de Raagten en Ad Kuijlaars, schoolhoofd van Het Otterke betrokken. Herkent u de vier kinderen op deze foto? Graag horen we dit van u. Mail uw reactie naar redactie@mooilaarbeek.nl.

Vorige week
Ton Schepers: “De foto is gemaakt bij het maken van het grondwerk voor een (houten) huis waar na realisatie een Hongaars gezin in werd gehuisvest. Dit vanwege de toenmalige politieke problemen in Hongarije. Het grondwerk werd, met de schop, uitgevoerd door Aarlese 65 plussers die deze werkzaamheden vrijwillig hebben uitgevoerd. In de volksmond werd het huisje na realisatie dan ook het ‘Hongaars Huiske’ genoemd. 3e van links is Verbakel, 5e van Links is Antoon (Toon) Schepers (mijn opa), 7e van links is Dorus Spierings.”

De opa van Heijn van Bakel staat ook op de foto: “V.l.n.r.: Toon van Zundert, Klaas Roijackers, Willem van Bakel, Toon van Uden, Toontje Schepers, Johan van Roij, Dorus Spierings, Ties Wich, Willem van Dijk.”

Afbeelding
Afbeelding