Vlnr: Liesbeth van Boxtel (jury), Sjef van den Broek (gastjury), Robin Verheggen, Monique van Rixtel, Annemarie Rechters, Eefje Timmers (finalisten) en Joost Duppen (jury)
Vlnr: Liesbeth van Boxtel (jury), Sjef van den Broek (gastjury), Robin Verheggen, Monique van Rixtel, Annemarie Rechters, Eefje Timmers (finalisten) en Joost Duppen (jury) Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D

Monique van Rixtel wint tweede editie Het Perfecte Plaatje Laarbeek

Algemeen Foto/Video Het Perfecte Plaatje Laarbeek

Laarbeek - De winnaar van Het Perfecte Plaatje Laarbeek is bekend. Na een zinderende eindstrijd werd Monique van Rixtel uit Beek en Donk woensdagavond 17 mei tot winnaar uitgeroepen. 

In de huiskamer van het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk vond woensdagavond de bekendmaking plaats. De vier finalisten: Robin Verheggen, Monique van Rixtel, Eefje Timmers en Annemarie Rechters, zagen daar voor het eerst elkaars foto die is gemaakt tijdens de finaleopdracht.

Finaleopdracht
De finalisten werden zaterdagochtend 13 mei geblinddoekt meegenomen naar Solar Fotostudio in Nijnsel. Een fotostudio met een oppervlakte van meer dan 500m2 waar de finalisten mochten werken met ingerichte studio’s en hun eigen settings konden creëren. Na een gastvrij ontvangst werden de modellen tevoorschijn gehaald. Wat bleek; dit waren kinderen/ouders van de fotografen.


Na deze verrassing ging iedereen aan de slag om voor de laatste keer ‘het perfecte plaatje’ te maken. Onder begeleiding van de eigenaren van de fotostudio en juryleden Joost Duppen en Liesbeth van Boxtel werden er volop foto’s gemaakt. Wel onder tijdsdruk. Iedere fotograaf kreeg namelijk 45 minuten de tijd voor deze shoot. Voor Monique van Rixtel was er 15 minuten extra shoottijd. Zij mocht als winnaar van de voorlaatste ronde kiezen uit vier voordelen en koos voor de extra tijd. De overige kandidaten kozen voor nabewerkingstips, eerste kleding-/materiaalkeuze en de volgorde van de shoots bepalen.

Hoog niveau
Niet voor niets stonden deze fotografen in de finale. De foto’s die woensdagavond onder het zwarte doek tevoorschijn kwamen, waren van hoog niveau. Gedurende de wedstrijd was er een flinke groei te zien bij veel deelnemers en werden de resultaten alsmaar beter.

De tweekoppige jury, deze editie vaak bijgestaan door een gastjurylid, had telkens de lastige taak om de foto’s te beoordelen. Dit probeerden zij op een zo consistent mogelijke wijze te doen door het hanteren van verschillende criteria.


Winnaar 
De foto van Monique van Rixtel kreeg voor de derde keer in deze editie van Het Perfecte Plaatje Laarbeek de hoogste beoordeling. Deze laatste beoordeling was echter ook goed voor de winst van Het Perfecte Plaatje Laarbeek 2023. Ze volgt daarmee Rob van Kaathoven op, die in 2021 de eerste editie op zijn naam schreef. Uit handen van wethouder Joan Briels (gemeente Laarbeek) ontving Monique de trofee.


De winnende foto van Monique van Rixtel - Foto: Monique van Rixtel

Eefje Timmers eindigde op de vierde plaats, voor Annemarie Rechters was er een mooie derde plaats en Robin Verheggen is de runner-up van deze editie.

Afbeelding
Monique van Rixtel won de tweede editie van Het Perfecte Plaatje Laarbeek
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De foto van Annemarie Rechters (3de plaats)
De winnende foto van Monique van Rixtel
De foto van Eefje Timmers (4de plaats)
De foto van Robin Verheggen (2de plaats)