Afbeelding

Uniek Sporten de Peel en BrabantSport Fonds verwezenlijken Sportdromen

Algemeen

Laarbeek - Mensen met een beperking of aandoening verdienen net als ieder ander de kans om te sporten en bewegen. Regelmatig hebben mensen wel een sportdroom, maar vinden ze het lastig om die te realiseren. Uniek Sporten de Peel laat met steun van het BrabantSport Fonds nu vijf sportdromen in deze regio in vervulling gaan.

Een van de winnaars is Johnny. Jurylid Monika Slaets, wethouder sport gemeente Laarbeek: “We hebben gekozen om de droom van Johnny uit te laten komen. Johnny is gebaat bij bewegen in extra warmwater en dit gaat voor hem gerealiseerd worden bij het zwembad van het Rijtven in Deurne. Het is mooi dat we hem nu middels Sportdromen op weg kunnen helpen!” 

Hulp nodig bij het vinden van een sport?
Patrick Teunisse, beweegcoach Uniek Sporten de Peel: “Ook andere mensen met een beperking of aandoening, die graag willen sporten of bewegen, maar daarbij drempels ervaren, kunnen uiteraard contact met ons opnemen.” Iedere gemeente heeft een eigen beweegcoach Uniek Sporten, die mensen met een beperking of aandoening gratis ondersteunt bij het vinden van een passende sport of beweegvorm. Deze beweegcoach kan ook ondersteunen bij het regelen van financiën, sporthulpmiddelen of een sportmaatje. Meer informatie over het aangepaste sportaanbod in de regio en de beweegcoaches is te vinden op www.unieksportenbrabant.nl.