Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Sint Margarethagilde Teerdag met twee jubilarissen

Algemeen

Aarle-Rixtel - De Teerdag van het Sint Margarethagilde is op zaterdag 3 juni. Zij eren dan hun patroonheilige.

Om 10.00 uur begint de dag met een Heilige mis in de Onze Lieve vrouw Presentatie kerk, met daarna de eed van trouw aan het kerkelijk, en burgerlijk gezag, op het kerkplein. Daarna vertrekt het gilde naar hun gilde paviljoen, voor de koffietafel. Na de middag zullen de jubilarissen gehuldigd worden. Geert Swinkels en Theo de Jong zijn beiden 50 jaar lid van Sint Margaretha gilde, oftewel de Rooi schut.

Geert Swinkels was beschermheer van het gilde van 1983 tot 2004 tot aan zijn pensioen. Hij heeft voor tekeningen en de vergunning gezorgd voor het te bouwen paviljoen. Ook was hij schenker van de zilveren bekers voor de 40-jarige jubilarissen, wat nog steeds door de huidige beschermheer wordt voort gezet.

Theo de Jong werd in 1973 gevraagd door zijn broer Rinie om bij het gilde te komen en had daar wel interesse in. Als stokdrager begonnen, maar wegens tekort aan tamboers aan het trommen geraakt. In 1993 in het bestuur gekomen, met een onderbreking van een paar jaar, maar ook alweer 25 jaar hoofdman van het gilde, wat een knappe prestatie is. Theo is druk met het gilde en ook vaak te treffen op het gildeterrein, samen met zijn broer Rinie.

Iedereen kan de jubilarissen komen feliciteren tijdens de receptie van 15.00 uur tot 17.00 uur. Zij hopen u graag te zien op het gildepaviljoen Havenweg 6a Aarle Rixtel.