De N279, ter hoogte van Aarle-Rixtel
De N279, ter hoogte van Aarle-Rixtel Foto: Mark Barten

Werkzaamheden N279

Algemeen

Laarbeek - Een deel van de N279 is toe aan groot onderhoud. Aannemer Dura Vermeer gaat in opdracht van de Provincie Noord-Brabant de bestaande asfaltconstructie vervangen en onderhoud uitvoeren aan diverse bruggen. Automobilisten kunnen hier hinder van ondervinden, omdat tijdens de werkzaamheden delen van de N279 afgesloten zijn.

Nabij Helmond wordt de weg tijdens de werkzaamheden opgedeeld in twee wegvakken. Het derde wegvak bevindt zich tussen Keldonk en Boerdonk. De werkzaamheden vinden in drie achtereenvolgende weekenden plaats:

  • Het wegvak ter hoogte van Helmond tussen de Rochadeweg en de N270/Deurneseweg is dicht van vrijdagavond 13 oktober 20.00 uur t/m maandagochtend 16 oktober 6.00 uur. In dit weekend zijn ook de toerit vanaf de N270 richting Asten en de afrit vanaf Asten richting de N270 afgesloten, evenals de oversteek vanuit de Rijntjesdijk naar de Vlierdense Bosdijk. Woningen gelegen aan de Rijntjesdijk zijn dan bereikbaar via de Schooteindseweg en Biesdeel.
  • Het wegvak ter hoogte van Helmond tussen de N270/Deurneseweg en de rotonde richting Bakel is dicht van vrijdagavond 20 oktober 20.00 uur t/m maandagochtend 23 oktober 6.00 uur. In dit weekend zijn ook de toerit vanaf de N270 richting Veghel en de afrit vanaf Veghel richting de N270 afgesloten. De rotonde zelf is alleen de gehele zondag dicht.
  • De werkzaamheden tussen Keldonk en Boerdonk vinden plaats tussen vrijdag 27 oktober om 20.00 uur en maandag 30 oktober om 6.00 uur. Vanaf de Maxwell Taylor brug wordt verkeer omgeleid via Erp om vervolgens via Boerdonk weer de N279 op te kunnen gaan. Omleidingroutes zijn ingesteld en worden tijdens de werkzaamheden middels bebording aangegeven.

Digitale informatieavond
Om bewoners en geïnteresseerden nader te informeren over de werkzaamheden én voor het beantwoorden van vragen, organiseert Dura Vermeer een digitale informatiemiddag op donderdag 28 september om 15.00 uur. Wilt u online aansluiten, dan kunt u een e-mail sturen naar i.draper@duravermeer.nl. Na aanmelding ontvangt u minimaal één dag van tevoren een link naar de digitale bijeenkomst.