Afbeelding

Boekenmarkt in de Heemkamer

Algemeen

Beek en Donk - Heemkundekring De Lange Vonder houdt op 10 december een boekenmarkt in de eigen heemkamer, Parklaan 5 te Beek en Donk. De heemkamer is open van 11.00 tot 17.00 uur

Ze hebben in de afgelopen tijd een herschikking van het boekenbestand moeten doorvoeren. Er zijn in de loop der jaren door schenkingen of anderszins erg veel boeken en tijdschriften binnen gekomen, waardoor de boekenkasten uitpuilden en er geen ruimte meer was om ander archiefmateriaal fatsoenlijk te kunnen plaatsen. Dat ligt nu verspreid over alle hoeken en gaten van de heemkamer, waardoor een goed overzicht ontbreekt. Dat verdient dus een betere plaats.

Daarom hebben ze de criteria voor het opnemen van een boek in onze bibliotheek aangepast. Alleen boeken en tijdschriften betreffende de dorpen van Laarbeek en omliggende plaatsen worden altijd bewaard. Het zal u niet verwonderen dat de boeken, die ze te koop aanbieden, veelal historisch van aard zijn. Er zitten echter ook andere bijzondere titels tussen. Dus grijp uw kans en kom aanstaande zondag naar de heemkamer. U bent van harte welkom. Nog een tip: breng contant geld mee, want ze kunnen u geen pinmogelijkheid bieden.