Afbeelding

Column redactie: Prinsenfoto

Algemeen Column

Carnaval is niet alleen voor het gros van de Laarbeekse inwoners het feest van het jaar, ook voor ons als redactie is carnaval hét feest van het jaar. En dan bedoelen we vooral krantinhoudtechnisch gezien. Enkele medewerkers struinen vier danwel vijf dagen de verschillende café’s en tenten af, anderen moeten er niets van hebben en kiezen voor een weekend weg. Daarin zijn wij gewoon een prima afspiegeling van de maatschappij.

Maar voor ons als DeMooiLaarbeekKrant is carnaval natuurlijk een geweldige voedingsbron voor verhalen, foto’s en video’s. Menigeen van jullie heeft in die dagen (en de weekenden vooraf) een van ons wel aanwezig gezien bij een van de kletsavonden, optochten en/of andere geweldige evenementen die door de carnavalsverenigingen en/of horecaondernemers werden georganiseerd. En wat te denken van de door jongeren zelf georganiseerde afterparty van de optochten op het parkeerterrein van Mariahout? Zelfs de gemeente deelt complimenten uit en in deze krant kijken we nog eens met de organisatoren terug.

Vorig jaar deden wij iets nieuws. Samen met het Gemerts Nieuwsblad pakten wij de handschoen op voor het organiseren van een prinsenfoto. Een foto (gemaakt op een vroege zondagochtend enkele weken voor carnaval) van alle prinselijke hoogheden (ook de jeugd) van de carnavalsverenigingen uit onze verspreidingsgebieden. Het leverde niet alleen geweldige plaatjes op voor in onze kranten en plakboeken van alle verenigingen, het was daarnaast ook een bijzonder geslaagde, gezellige ochtend waar hoogheden die elkaar eigenlijk nooit zien troffen, en waar onder de klanken van de Ganzegatse hofkapel menig polonaise werd gelopen en biertje werd gedronken.

Ook dit jaar was het de bedoeling om dit voor ons nog jonge evenement door te zetten, zeker na de hartverwarmende reacties die we kregen na vorig jaar. Wij wilden doorzetten. De (voorlopige) datum was al gecommuniceerd en verenigingen begonnen zelf te bellen of het daadwerkelijk doorging. Alleen hadden wij dit zelf niet in de hand en waren we afhankelijk van een andere partij. Dit liet lang op zich wachten waardoor de prinsenfoto uiteindelijk helaas niet is doorgegaan. Of het er volgend jaar wel van komt? Geen idee. Maar vergeet niet, carnaval is ook voor ons het feest van het jaar.