Afbeelding

Gebruik deze tips bij het stucen van jouw woning

Bouwen & Wonen

Als je van plan bent om jouw huis te laten stucen dan zul je naar alle waarschijnlijkheid “ wat kost een stucadoor? ” zoeken op Google. Mogelijk schrik je dan van de resultaten, want het inhuren van een stucadoor is helemaal niet zo goedkoop. Hierdoor zou je ervoor kunnen kiezen om het stucen van de muren van jouw woning helemaal zelf te doen.

Als dit ook bij jou het geval is dan is het van belang om deze tips te gebruiken. Zo is het belangrijk om je goed voor te bereiden, maar ook de muren hebben hoe dan ook voorbereiding nodig. Je moet onder meer de gehele ruimte waarin je gaat werken leegruimen. Je kunt er overigens ook voor kiezen om de spullen in de kamer af te dekken, dit hangt van jouw voorkeur af. Nadat je de kamer hebt opgeruimd of afgedekt kun je beginnen met het verwijderen van de radiatoren en/of stopcontacten van de muur.

Voordat je kunt beginnen met het stucwerk moet je tevens de wanden die je gaat stucen controleren. Hierbij moet je kijken naar mogelijke beschadigingen, maar je moet ook zoeken naar de resten van eerdere wandafwerkingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan behang. Je zult dit er allemaal af moeten halen voordat je kunt starten met het stucen. Tevens moeten de beschadigingen die de muur heeft opgelopen door de jaren heen gerepareerd worden. Om het stucwerk goed te hechten met de ondergrond zul je er tevens voor moeten zorgen dat de wand stof- en vetvrij is. Om ervoor te zorgen dat het stucwerk nog beter hecht kun je een primer aanbrengen.

Dit is in principe de laatste stap die je moet nemen voordat je kunt beginnen met het aanbrengen van het stucwerk. Dit is toch wel het echte werk natuurlijk. Daarom wordt ook aangeraden om dit niet zelf te doen. Je wilt natuurlijk dat de muren mooi worden afgewerkt, wat iemand met weinig ervaring en kennis op dit gebied eigenlijk niet kan doen. Het is dus over het algemeen veel beter om een stucadoor in te huren. Zo’n vakman zal ervoor zorgen dat de wanden van jouw huis er prachtig uitzien.