Afbeelding
Foto: Daphne Poulisse

Terlingenplein Aarle-Rixtel wordt recreatiepark voor jong en oud

Bouwen & Wonen

Aarle-Rixtel – Een werkgroep, bestaande uit bewoners van het Terlingenplein en omliggende wijken in Aarle-Rixtel, zijn samen met stichting Speelplezier bezig met de vernieuwing van het Terlingenplein. Dinsdag 30 juni zijn de concepttekeningen bekend gemaakt door stichting Speelplezier. MooiLaarbeek ging in gesprek met de werkgroep en stichting Speelplezier.

Recreatiepark voor jong en oud
Het concept omschrijft een park waar zowel ouderen als kinderen uit de buurt kunnen recreëren. Er komt een beweegtuin, die in de toekomst wellicht kan worden verbonden aan een beweegroute. Bert Biemans, van stichting Speelplezier: “We willen ouderen een plek bieden om lekker te wandelen en tot rust te komen tussen het groen van Aarle-Rixtel.” Voor de kinderen uit de omgeving komen leuke speeltoestellen en een voetbalveld om op te spelen. Ook wordt speciaal ‘speelgroen’ aangelegd. Ebony van Os, namens de werkgroep: “Zo kunnen de kinderen toch ouderwets tussen de bosjes ravotten zonder dat de bloemperken hun pracht verliezen.” Een aantal speeltoestellen zijn toegankelijk voor mindervaliden. Daphne Poulisse: “We willen een fijne, veilige plaats creëren waar iedereen kan recreëren.”

Recreëren tussen het groen
De plannen zoals gepresenteerd door de stichting zijn gemaakt om de bloemperken van de plaatselijke VUT-groep heen. Daphne: “We willen de bloemenpracht van het huidige Terlingenplein absoluut niet verloren laten gaan.”

Voor en door Terlingenplein en omgeving
De plannen worden tijdens de burendag op 26 september gepresenteerd aan de buurt. Na die presentatie kan de buurt ‘tips en tops’ geven aan de werkgroep en de stichting. Bert: “Het is de bedoeling dat het Terlingenplein een park wordt voor en door de bewoners en omliggende wijken.”

Helpende handjes
Naarmate het plan vordert zijn de werkgroep en de stichting op zoek naar helpende handjes, op welke manier dan ook. Mensen die mee willen helpen, persoonlijk of via sponsoring kunnen contact op nemen via speelplezieraarlerixtel.nl/contact.

Andere recreatielocaties
Stichting Speelplezier zoekt nog 4 à 5 vrijwilligers die andere parken en speeltuinen in Aarle-Rixtel willen onderhouden.