Aan de rechterzijde de plaats waar de woningen moeten komen te staan. Links de Pater Becanusstraat (richting Heuvelplein)
Aan de rechterzijde de plaats waar de woningen moeten komen te staan. Links de Pater Becanusstraat (richting Heuvelplein) Foto: Mark Barten

Zes Ruimte voor Ruimte-woningen aan Pater Becanusstraat

Bouwen & Wonen

Beek en Donk - Op de voormalige gronden van plantenkwekerij Penninx aan de Pater Becanusstraat in Beek en Donk moeten zes grote Ruimte voor Ruimte-woningen worden gerealiseerd. Deze woningen moeten direct achter de grote boerderij komen die op de kruising Molenweg/Pater Becanusstraat staat. Het bestemmingsplan moet hiervoor wel gewijzigd worden. De commissie Ruimtelijk Domein bespreekt dit op woensdag 16 september. In de gemeenteraadsvergadering van 8 oktober wordt er dan over gestemd.

Ontwikkelmaatschappij Ruimte voor Ruimte wil op de plek die grofweg loopt tot aan het zandpad dat er nu ligt (tegenover de hoek IJsweg/Pater Becanusstraat) zes ruime woonkavels gaan creëren. De kavels variëren in oppervlak van 979 vierkante meter tot 1267 vierkante meter. Er komt een eigen toegangsweg (via het huidige zandpad dat er ligt). Tevens komt er een wadi op het ‘binnenplein’ om overtollig regenwater op te vangen.

De gronden van de kwekerij zijn vrijgekomen nadat een groot deel van de activiteiten verplaatst zijn naar de Herendijk. Het zal al met al nog een tijd duren voordat er ook daadwerkelijk gebouwd kan worden. Eerste stap naar de realisatie van de woningen is de bestemmingsplanwijziging waar de gemeenteraad over gaat beslissen. De zes Ruimte voor Ruimte-kavels worden straks aan de noord-kant (richting Sparta’25) begrensd door een aan te leggen wandelpad (met een dubbele bomenrij). Dit pad wordt onderdeel van de nieuw aan te leggen ecologische verbindingszone langs de Goorloop.

Afbeelding