Bouwkavels Bakelseweg
Bouwkavels Bakelseweg

Vier nieuwe riante bouwkavels in buitengebied Aarle-Rixtel

Bouwen & Wonen

Aarle-Rixtel - Voor de mensen in Aarle-Rixtel die op zoek zijn naar een nieuwbouwwoning begint er na jaren van nagenoeg niets bouwen eindelijk wat licht aan de duisternis te komen. De woningen op het Mimosaplantsoen komen eraan. Het plan voor de Klokkengieterij begint langzaam op te schieten. Mensen die niet direct in het centrum willen wonen kunnen nu ook hun hart ophalen met vier riante bouwkavels (1400 vierkante meter) aan de Bakelseweg.

De vier kavels komen op de grond tussen de afslag naar sportpark De Hut en de splitsing van de Bakelseweg met de Asdonkseweg. Voor de kenners, op deze grond speelde FC De Heikant jaren geleden zijn wedstrijden. De grond is eigendom van de gemeente en al ruim tien jaar geleden werd bepaald dat daar vier kavels moeten komen. Zogenaamde BiO-kavels. BiO staat voor Buitengebied in Ontwikkeling. Kwaliteitsverbetering staat daarin centraal en die vindt plaats door de komst van de woningen met rondom veel groene structuren.

Elk van de vier kavels is zo’n 1400 vierkante meter groot. Daarnaast komt er ook een waterberging. Tijdens de raadsvergadering van donderdag 5 november beslist de gemeenteraad of de kavels ook daadwerkelijk in de verkoop gaan. De uiteindelijke verkoop van de kavels moet de gemeente zo’n 580.000 euro opleveren. Vanwege de omvang en specifieke aard van de kavels acht de gemeente het niet reëel om de kavels te verkopen met de reguliere grondprijzen. Ook zal er geen loting plaatsvinden, maar zullen de kavels via makelaar van den Berk en Kerkhof in de verkoop worden gezet.