Afbeelding
Foto: Remco Spierings

Update werkzaamheden omgeving Kerkstraat

Bouwen & Wonen

Beek en Donk - In afwachting van materialen heeft het werk aan de Kerkstraat, Hubertusweg, Heuvelplein en Pater Vogelsstraat langer stil gelegen dan verwacht. Ook bleek tijdens grondonderzoek in de Hubertusweg dat er te veel kabels en leidingen in de grond liggen. 

Daardoor past het niet om een gescheiden riool aan te leggen. Het gevolg daarvan is dat ze het gescheiden riool nu vanaf de Pater Vogelsstraat, via het Heuvelplein, op de Kerkstraat aan gaan sluiten.

Wat is er veranderd aan de plannen?
- Vanaf de Kerkstraat gaat het werk eerst richting hetHeuvelplein
- Een extra fase is toegevoegd van de kruising Kerkstraat tot de eerste ingang naar het parkeerterrein op hetHeuvelplein (9)
- De fase daarna is het deel van de weg voor de Jan Linders tussen de twee ingangen van het parkeerterrein (10)
- Daarna het stuk Heuvelplein na de Jan Linders tot en moet de hoek Pater Vogelsstraat (11)
- In de Hubertusweg komt geen gescheiden riool
- De kruising van de Hubertusweg/Pater Vogelsstraat wordt verhoogd. Water dat dan nog over straat loopt, stroomt dan vanaf de Pater Vogelsstraat niet meer de Hubertusweg op.

Planning
De planning is vanaf dat ze gestart zijn wispelturig en wordt steeds beïnvloed door kabels die ze nog niet kenden en problemen met materiaalleveringen. Ze hebben de planning daarom aangepast en verwachten nu:
- Woensdag 14 juni wordt gestart met fase 4b. Dat is het einde van de Kerkstraat en de kruising. Tot en met 23 juni zal daar gewerkt worden aan de riolering. Daarna wordt de weg zo spoedig mogelijk weer bestraat.
- Pas als Jan Linders via de achterzijde weer kan bevoorraden, wordt aan fase 9 begonnen worden. Dat zal omstreeks 3 juli zijn.
- Fase 9 (begin Heuvelplein) en fase 5 (Hubertusweg) worden dan gelijk gestart, deze twee delen worden voor de bouwvak, dus voor vrijdag 28 juli, afgerond.
- Na de bouwvak starten ze met fase 10. Daarna volgt fase 11. Daarna fase 6, 7 en 8. Waarbij 8 waarschijnlijk eind 2023/begin 2024 worden afgerond.

Via www.laarbeek.nl/kerkstraat-eo zal de planning steeds geactualiseerd worden.

Afbeelding