Afbeelding

De allerlaatste column van Joey van der Leemputten

Column Algemeen

Sabbaticolumn 

"Wat kan ze goed hockeyen, hè, die meid!" Het was een bikkelharde uitspraak van Chantal Janzen, nadat Fatima Moreira de Melo haar zangkunsten ten gehore bracht op het Televisiergala van 2008. De zaal lag plat, maar dit uiterst cynische compliment bevat een waarheid als een koe. In iedere grap zit immers een kern van waarheid. En dus ook in mijn grap. Uitgehaald op 1 april in mijn tweewekelijkse column. Ik kondigde mijn afscheid als columnist aan in een krappe 450 woorden. En nu, ruim 9 maanden later, is het dan echt zover. Écht! Noem het een balansdag, maand, jaar… Een sabatticolumn. Ik ga genieten van mijn pen-sioen en een schitterende gouden Rolex ;-)

Het was een eer om jullie, trouwe lezers van De MooiLaarbeekKrant, bijna 4 jaar lang iedere twee weken van een nieuwe column te voorzien. Ik wil alle collega's bedanken en Nikki, Mark en Karel in het bijzonder voor de geboden kans en het verspreiden van mijn tekstuele klaagtrompetten, odes en weelderige en veel te slechte woordgrapjes.

Nu ik de kans nog heb rest mij enkel nog om af te sluiten met een citaat. Een citaat van een groot voorbeeld, van mij:

"Ten slotte wil ik u als MooiLaarbeek-lezer bedanken voor uw vertrouwen in mijn schrijfwerk de afgelopen 4 jaar. Ik wens u allen het beste voor de toekomst en wellicht tot weer eens! Bij deze zet ik letterlijk een punt achter mijn column."

Dag,
Joey van der Leemputten