Afbeelding

Oproep voor beginnende bridgers

Cultuur Senioren

Laarbeek - Al enkele jaren daalt het aantal bridgers die in competitieverband spelen. Hoe komt dat? Een onderzoek heeft uitgewezen dat beginnende bridgers die bridgecursussen volgden vaak niet in staat (kunnen) zijn om in plaatselijke bridgeclubs deel te nemen. Oorzaak: o.a. Drempelvrees, het gaat allemaal te snel.

Om beter in deze bridgeclubs te kunnen integreren hebben twee plaatselijke docenten, Ger Peeters en Toon Relou, de koppen bij elkaar gestoken. Ze hebben een plan ontwikkeld waarbij het goed mogelijk is bij een bridgeclub competitie te spelen. Bij bridgeclub 'de Dreef' te Aarle-Rixtel wordt met ingang van het nieuwe bridgeseizoen op donderdagmiddag een nieuwe bridgelijn opgezet voor de beginnende bridgers en alle cursisten waar dan ook uit Laarbeek. Zij kunnen dan onder begeleiding van boven genoemde docenten vrij bridgen via het bekend bridge-iT systeem. De deelnemers betalen daarvoor een kleine kosten dekkende bijdrage.

Als zij na een tijd gebridged te hebben en in overleg met de docenten aangeven te willen doorstromen kan dit. Na einde van seizoen en met een nieuwe C lijn in het verschiet kan een aantal mensen doorstromen naar een van de lokale Bridge clubs, zijnde: Bridgeclub de Dreef Aarle-Rixtel, Bridge Club BCA Aarle-Rixtel, Bridge club Lohengrin Aarle-Rixtel, Bridge club Over the Bridge Beek en Donk, Bridgeclub 't Koppeltje Beek en Donk en Bridgeclub Poort van Binderen te Lieshout. Dit plan is met de besturen van alle Bridgeclubs doorgesproken en wordt van harte ondersteund. Natuurlijk is het zo dat ze middels dit plan hopen te bereiken dat in elk geval in Laarbeek de bridgeclubs weer gaan groeien.

Interesse
De bridgeclubs hebben er zin in, jij ook? Voor e.v.t. Inlichtingen kan gebeld worden naar Ger Peeters: 0492-381961 of Toon Relou: 0492-386133.