Afbeelding
Foto: Ingezonden

Zonnebloem Aarle-Rixtel viert het 40-jarig bestaan

Cultuur Senioren

Aarle-Rixtel - De Zonnebloem afdeling Aarle-Rixtel bestaat dit jaar 40 jaar. En dat kan natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. Om deze heuglijke gebeurtenis te vieren werd op woensdag 12 juli een bijzonder uitstapje voor de gasten georganiseerd. Om half twee 's middags kwamen de 'Polder Express' en de 'Goede Moordenaar' bij het wooncentrum Zonnetij voorgereden. Het regende pijpenstelen en onder bescherming van meerdere paraplu's werden de gasten naar de beide voertuigen begeleid voor een avontuurlijke rit door het buitengebied van Aarle-Rixtel, Lieshout en Beek en Donk.

'De Polder Express' vertrok richting Croy, 't Hof in – en door Lieshout naar Beek en Donk en zo naar Boerdonk, 'De Goede Moordenaar' ging via de Heikant richting Grotel, dan naar de Brabantse kluis en dan weer naar de Gemertseweg, waar even verderop de afslag naar de Donk genomen werd om dan richting Zorgboerderij de Liesvelden te rijden en vanuit daar weer naar Boerdonk. Tijdens de rit kregen de gasten wetenswaardigheden over het gebied te horen van heemkunde-deskundigen Jan Dekkers en Henk van Beek. Na vijf kwartier arriveerden beide voertuigen bij boerderij Leekzicht in Boerdonk waar een heerlijk kopje koffie met appelpunt voor de gasten klaarstond.

Iedereen was bijzonder enthousiast over de interessante tocht; sommige rasechte Aarle-Rixtelnaren waren nu op plaatsen geweest waarvan ze geen weet hadden. Na de koffie terug naar Aarle-Rixtel, uiteraard via de andere route. De tocht eindigde bij het Conferentiecentrum De Couwenbergh. In de eetzaal waren de tafels feestelijk gedekt en de gasten werden getrakteerd op een aperitief alvorens te beginnen aan een heerlijk 3-gangen diner. Tijdens het diner werden twee Zonnebloemmedewerksters in het zonnetje gezet voor hun jaren lange inzet als vrijwilligster. Hanny Schooneveld, medeoprichtster van Zonnebloem Aarle-Rixtel en aldus 40 jaar lang een bijzonder gemotiveerd medewerkster. De tweede jubilaris was Wil Kanters, die gedurende 10 jaar zich heeft ingezet voor de vereniging. Tegen de avond ging iedereen weer huiswaarts met een bijzonder tevreden gevoel over het verloop van deze jubileumviering.