Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 3a91ac
Foto: Ingezonden
Kunst en Cultuur

Muzikale Hippe Gasten gaan knallen in Openluchttheater Mariahout

  Cultuur

Mariahout – Op 17 augustus is het zover. Dan treden 'Hippe Gasten' om half drie op in Mariahout. Met hun alternatieve rockshow voor jong en oud krijgen ze iedereen op de banken. Leadzanger Jon van den Elsen heeft er zin in. Een 'thuiswedstrijd' voor de Erpse muzikant, die naast optreden met 'Hippe Gasten' ook als groepsleerkracht bij OBS 'Het Klokhuis' in Beek en Donk voor de klas staat.

Geen flauwe kindermuziek
"Onze muziek overstijgt het kinderrepertoire", zegt Jon trots. "Onze band bestaat uit doorgewinterde rockmuzikanten. We maken gewoon steengoede muziek. Ouders vinden onze muziek ook leuk en zo ontstaat tijdens ons optreden een totaal feestje." Ruim tien jaar zijn 'Hippe Gasten' bij elkaar. "We staan bekend om onze muzikaliteit", vertelt Jon. "en krijgen steeds meer onze eigen schare fans." De band schrijft haar eigen muziek en heeft eigen teksten. "Heel af en toe coveren we een lied", vertelt Jon. "maar de meeste muziek schrijft de band zelf." Jon lacht als de MooiLaarbeekKrant vraagt of ze niets iets voor de zondag van WiSH zijn. "Eigenlijk wel, we maken geen kinderachtige muziek. Het zou heel goed op dat festival passen." Eerder trad 'Hippe Gasten' al op tijdens 'de Zwarte Cross'.

Nederlandse muziek in China
Muziek is internationaal. 'Hippe Gasten' merkte dat toen ze afgelopen mei op uitnodiging van China concerten gaven aan Chinese schoolkinderen. Met hun swingende Nederlandstalige nummers speelden ze de zalen plat. Ook daar werd de muziek zowel door kinderen als ouders gewaardeerd. "Het was heel bijzonder. We voelden ons rocksterren en we gingen daar echt op tournee", vertelt Jon. "China heeft geen echte traditie met kinderliedjes en zocht stoere eigentijdse kindermuziek. Dat konden wij brengen." De band maakte van de gelegenheid gebruik om voor de bekende skyline van Shanghai Nederlandse ouders en kinderen uit te nodigen om naar het optreden in Mariahout te komen. "China was een buitengewone, bijna onrealistische ervaring", lacht Jon. "Misschien mogen we nog een keer terugkomen. Het was in ieder geval een groot succes."

Mariahout, we komen eraan!
17 augustus staat 'Hippe Gasten' in Mariahout, voor de band geen onbekend terrein. Jon hoopt veel bekenden te treffen want hij kent veel Laarbeekse kinderen. "Ons concert is geschikt voor rockers van twee tot twaalf en voor muziekliefhebbers van negentien jaar en ouder", zegt Jon met een knipoog. "Jongeren van dertien tot achttien verliezen we als fan. Dan zijn we even niet meer cool. Op latere leeftijd wordt er weer uitgebreid met onze muziek meegedaan." De vijfde donderdag in de grote vakantie maakt 'Hippe Gasten' in Mariahout wederom een spectaculair mini-popconcert. Dat is wat de band het liefste doet.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>