Lenneke Barten in de wei bij haar ezels (archieffoto)
Lenneke Barten in de wei bij haar ezels (archieffoto) Foto: Martin Prick

Alternatieve sponsortocht Lenneke Barten om geld in te zamelen voor haar dieren

Dier & Natuur

Lieshout - Lenneke Barten, mogelijk ken je haar nog van haar avontuur van vorig jaar. Zij liep de Vierdaagse van Nijmegen en haalde daarmee geld op voor haar dieren. Enorm blij was Lenneke met alle hulp, mooie verhalen en vooral de lieve woorden.

Vier ezels, twee eenden, drie konijnen, drie vissen en een kat vonden onderdak bij haar na periodes van verwaarlozing, rondzwerven of baasjes die niet meer voor ze konden zorgen. Dagelijks verzorgt ze haar dieren met alle liefde. Helaas is dat niet gratis en kwam er de afgelopen periode nogal wat ellende hun kant op. Veel dierenartsbezoeken voor de ezels, het dak van de stallen dat kapot waaide door het onstuimige weer in februari en helaas raakte Lenneke haar baan kwijt door de coronacrisis.

Om ook deze kosten weer te dekken, zou ze voor de tweede keer de Vierdaagse van Nijmegen lopen om donaties op te halen. Helaas gooit ook hier het coronavirus roet in het eten. Lenneke besloot eens te kijken hoe ver het is van haar dieren in Gemert naar de Wedren in Nijmegen (het start- en finishpunt van de Vierdaagse). Laat dat nou 39,8 kilometer zijn… Ze gaat dus weer lopen voor haar dieren!

In de week wanneer eigenlijk de Nijmeegse Vierdaagse had plaatsgevonden – 21 tot en met 24 juli – loopt ze twee keer op en neer van Gemert naar Nijmegen. Op de laatste dag finisht ze bij de ezelwei in Gemert. Lenneke: "Ik vind het doodeng. Geen feestende mensen, geen applaus, geen toegestoken eten en drinken, niks van wat de Vierdaagse zo speciaal maakt." Maar de dierenliefhebber gaat het toch doen!

En dus is ze op zoek naar sponsors! Op welke manier dan ook: per kilometer, per uitgelopen dag of gewoon een gift. Alle kleine beetjes helpen. Het rekeningnummer voor sponsoring is: NL10RABO 0341 1636 19, t.n.v. LWG Barten.

Wil jij Lenneke tijdens het wandelen een hart onder de riem steken? Ze hoort het heel graag! Stuur een berichtje via: Facebook: rescue_donkey Instagram: donkeys, ducks & more of mail Lennekebarten@hotmail.com. Lenneke: "Of kom gewoon een keer knuffelen met mijn ezels, je bent van harte welkom!"

Lenneke liep in 2019 de Nijmeegse Vierdaagse om geld in te zamelen voor haar dieren