Afbeelding
Foto: Koen Brand

Bomenwandeling IVN Laarbeek in Aarle-Rixtel

Dier & Natuur

Aarle-Rixtel - Voor het eerst sinds de lockdown zal het IVN Laarbeek weer een publiekswandeling houden. Dit gaat in Aarle-Rixtel gebeuren, waar twee gidsen het aandurven om u de mooie bomen van de dorpskom van Aarle-Rixtel te laten zien.

Om het mogelijk te maken voldoende afstand te houden tot elkaar, is het verplicht je voor deze wandeling in te schrijven. Dit kan op de website www.ivn.nl/laarbeek Er is een maximum aantal van 12 deelnemers, zes per gids. Met deze aanpassingen hopen ze dat er als vanouds weer een enthousiaste en boeiende wandeling kan plaatsvinden. De wandeling wordt gehouden op woensdag 1 juli van 19.00 tot 21.00uur in de kern Aarle-Rixtel. Vertrek vanaf ’t Heuveltje bij Snoeperij Jantje, Wilhelminalaan 2, Aarle-Rixtel. Van deze mooie vertreklocatie heeft Koen Brand de foto bij dit artikel gemaakt. Hij en Gerrit Post zullen u rondleiden.

Je vindt in het dorp veel verschillende boomsoorten die ze niet allemaal in een keer kunnen bekijken, dus is voor deze wandeling een beperkt aantal bomen gekozen. Behalve aan bomen wordt er aandacht besteed aan enkele historische plekken in het dorp die op de route van de wandeling liggen. Het zal een ontdekkingstocht worden door het mooie dorp Aarle-Rixtel, waar op cultureel gebied en op natuurgebied van alles is te bewonderen. IVN Laarbeek hoopt dat de draad van de IVN publiekswandelingen met deze wandeling weer kan worden opgepakt. Na de zomervakantie zult u dan vernemen, hoe het met de volgende wandelingen zal gaan.