Afbeelding

Mobiel kippenverblijf bij de Antoniushoeve Aarle-Rixtel

Dier & Natuur

Aarle-Rixtel - Biologische tuinderij de Antoniushoeve in Aarle-Rixtel heeft sinds twee weken 240 kippen gevestigd in een modern mobiel kippenverblijf. De stal wordt wekelijks naar een vers stuk gras-klaver verplaatst; tegelijkertijd wordt de water- en voervoorraad bijgevuld. Enkel het rapen van de eieren uit de legnesten en de kippen controleren is een dagelijkse bezigheid.

"De investering in deze mobiele kippenkar vloeit voort uit het streven naar een gemengd bedrijf waarin het benaderen van kringlooplandbouw een streven is. De gras-klaver die de kippen eten en omzetten in mest maakt dat wij uit ons eigen gewas een voedzame meststof creëren en dus minder mest hoeven aan te voeren", vertelt Max van den Dool (tuinder). "Als we de uitlevering van de eieren - zo'n 1300 stuks in de week - nu ook zo lokaal mogelijk kunnen verdelen, is de cirkel helemaal rond!"

Op de mobiele kippenstal liggen zonnepanelen welke de verlichting, sluiting van het buitenverblijf, de legnesten en de watervoorraad reguleren. De eitjes kunnen op inschrijving worden klaargezet op dinsdag maar zijn ook in de boerderijwinkel te koop. En zo'n lokaal biologisch ei is niet eens duurder dan bij een supermarkt in de buurt!

Neem gerust vanuit Laag Strijp eens een kijkje of informeer in de winkel. De Antoniushoeve is gelegen aan Kasteelweg 7 te Aarle-Rixtel.

Afbeelding
Afbeelding