Deze uil viel Marcel aan, ondanks zijn goede bedoelingen.
Deze uil viel Marcel aan, ondanks zijn goede bedoelingen. Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)
FOTO’S

Pijnlijke les voor natuurfotograaf; aangevallen door een uil

Dier & Natuur Foto en Video

Dat ook je beste bedoelingen verkeerd uit kunnen pakken, heeft natuurfotograaf Marcel van de Kerkhof uit Aarle-Rixtel vorige week ondervonden. Marcel schrijft wekelijks in zijn rubriek ‘Natuurlijk Mooi Laarbeek’ voor DeMooiLaarbeekKrant. De meest prachtige foto’s komen er voorbij. Deze week was het echter een pijnlijke natuurles voor de fotograaf.

Marcel vertelt: “Ik kreeg van een kennis een berichtje dat er twee jonge bosuiltjes op zijn terrein zaten. Deze jonge bosuiltjes kunnen nog niet vliegen dus landen ze op de grond waarna ze in enkele dagen omhoog klauteren. Ik ging na het avondeten even kijken en zag daar inderdaad de twee jonge uiltjes zitten op een halve meter boven de grond. Na enkele foto’s gemaakt te hebben bedacht ik dat er enkele weken geleden op hetzelfde terrein nog een vos gespot was.” 

“Ik had de beste bedoeling voor het jonge uiltje maar kreeg toch een pijnlijke les uit de natuur”

Eenmaal thuis dacht Marcel hier nog over en hoopte dat de jonge uiltjes geen prooi voor de vos zouden worden. De volgende ochtend voor het werk besloot hij toch maar even te gaan kijken. “Ik kon nog maar een van de twee jonge uiltjes terugvinden. Ik besloot het ene uiltje wat hoger in een boompje te zetten zodat hij in ieder geval veilig was voor eventueel een vos of loslopende honden. Terwijl ik met het jonge uiltje naar het boompje liep werd ik vanuit het niets van achteren aangevallen door een van de oudere uilen. Een flinke klap op mijn hoofd en ik zag de uil over me heen scheren. Voor ik bij het boompje was had de uil me voor de tweede keer te pakken en ging me verderop in een boom in de gaten zitten houden. Normaal heb ik altijd een petje op als ik de natuur in ga maar deze ochtend was ik het in mijn haast vergeten.” 

Gevolg voor Marcel: een tetanusspuit, een flink geschandaliseerd hoofd vol met krassen en bulten, waarvan één kras een centimeter boven zijn oog. “Ik had de beste bedoeling voor het jonge uiltje maar kreeg toch een pijnlijke les uit de natuur. De uil kon niet weten wat mijn bedoeling was en deed wat hij moest doen, het beschermen van zijn jong. Toch was dit al bij al voor mij een intense ervaring in de natuur, onze Mooie Laarbeekse Natuur!”

Marcel had verschillende schrammen op zijn hoofd na aanval van de uil
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding