Afbeelding

Laarbeekersbos geopend; Eerste boom geplant

Dier & Natuur

Laarbeek - Vanochtend is de eerste boom geplant in het Laarbeekersbos. Dit nieuwe bos wordt een gebeurtenissenbos waar iedereen een boom kan planten of adopteren voor een speciale gebeurtenis. Of het nu om een verjaardag, trouwdag, jubileum of geboortedag gaat, óf gewoon omdat je een vriend wil worden van dit bijzondere bos, alles kan. Het Laarbeekersbos is te vinden aan de Beekse weg in Aarle-Rixtel, naast het IVN-terrein.

Natuurliefhebber Bert Lemmens droeg zijn prachtige stukje grond over aan de gemeente en dacht daarbij na over de toekomst van het stukje land. “Deze hoek betekent heel erg veel voor mij. Het voelt een beetje als een kindje loslaten. Het is daarom extra mooi dat er nu een gebeurtenissenbos op deze locatie komt”, zo vertelt Bert. Wel blijft hij betrokken bij het Laarbeekersbos en verzamelde hij mensen om zich heen om samen een stichting te verwezenlijken. Met Hester Verduin, Henk van Zundert, Jos Gruijters en Tom van den Heuvel werd de Stichting Laarbeekersbos geboren. “Ik ga ervan uit dat met deze mensen het bos binnen vier jaar helemaal vol staat. Ze hebben het talent én de ambitie.”

Bos vol emoties
Ook wethouder Monika Slaets had mooie woorden over voor het Laarbeekersbos. “In 2015 hoorde ik vanuit de raad dat er behoefte was aan een gebeurtenissenbos. Iedereen vond dat een erg mooi initiatief, maar vanuit de gemeente vonden wij dat het initiatief vanuit de Laarbeekse inwoners moest komen. Gelukkig heeft een mooie groep mensen dit nu opgepakt en kunnen we dit Laarbeekersbos realiseren.”

Vervolgens was het zoeken naar een geschikte plek voor het bos. “Gelukkig kwam deze grond eigenlijk een beetje als een cadeautje beschikbaar”, vertelt Monika verder. “Alle faciliteiten zijn hier aanwezig en dit is ook bereikbaar voor de mensen. Het plaatje was dus helemaal compleet. Natuur brengt emoties met zich mee en het is mooi dat er met dit initiatief nu een bos vol emoties ontstaat. Dat kan voor blije dingen of mijlpalen zijn, maar ook voor verdrietige dingen. Dat al die emoties hier samenkomen in deze rust is een heel mooi geheel.”

Planten of adopteren
Voor €150 adopteer je een bestaande boom of plant je een nieuwe boom. Daarnaast vraagt de stichting een kleine jaarlijkse bijdrage voor het onderhoud van het bos. Op 16 oktober is de eerste plantdag al. Tot nu toe zijn er al vijf bomen aangevraagd. In totaal is er ruimte voor ongeveer 40 nieuwe bomen en 30 bomen ter adoptie. De boom die vandaag als eerste geplant werd door Bert Lemmens en Monika Slaets was een zilverlinde en staat in het teken van samenwerken. Samenwerken, zoals de initiatiefnemers hebben gedaan om dit bos mogelijk te maken. Heb jij ook interesse om een boom te planten of te adopteren? Meld je dan aan op www.laarbeekersbos.nl.

Afbeelding
Afbeelding