Afbeelding
Foto: IVN Laarbeek

IVN Laarbeek organiseert Nacht van de Nacht

Dier & Natuur

Laarbeek - Bij het IVN gebouw de Bimd aan de Beekseweg 3 te Aarle-Rixtel begint op zaterdag 30 oktober om 19.30 uur, als het nog een beetje schemert, de Nacht van de Nacht. 

Kinderen en hun ouders starten onder begeleiding met een verhaal bij de Vertelboom. Daarna maken zij een korte wandeling met een verrassing. De volwassenen zonder kinderen lopen richting de Laarbrug en Hoge Akker. Vanaf 19.00 uur ben je al welkom bij het IVN gebouw voor de wandeling, die rond 19.30 uur begint. Er mogen geen zaklampen worden meegenomen op deze wandeling. Er wordt geprobeerd een sfeer te scheppen, zoals die nog niet zo lang geleden overal bestond. 

De natuur in optima forma kan niet zo goed overweg met al dat kunstlicht dat de mens in de donkere uren produceert. Veel zoogdieren zijn ’s nachts actief. Ook zijn bijvoorbeeld nachtvlinders minder actief bij al dat licht, eten ze minder en zijn ze minder geneigd om te paren. De wandeling duurt ongeveer 1,5 à 2 uur. Na afloop is er een drankje bij het kampvuur bij de Bimd. Ze gaan proberen om zo stil mogelijk te zijn zodat ze niet alleen het donker ervaren, maar ook de stilte. Iedereen is welkom en deelname is gratis, het gaat altijd door. Een kleine vrijwillige bijdrage mag altijd.