Afbeelding

Cursus Natuurouder van IVN Laarbeek

Dier & Natuur

Laarbeek - Lijkt het u leuk om samen met kinderen op onderzoek te gaan in de natuur? Hen iets te leren over de natuur en de omgeving waarin zij leven? De juffrouw of meester van de basisschool te helpen met de uitvoering van natuurlessen? Kom dan op woensdag 6 juli naar de voorlichtingsavond over de cursus Natuurouder van IVN Laarbeek.

Kinderen leren met al hun zintuigen. Niet alleen door te lezen en te luisteren, maar vooral door te voelen, te ruiken, te beleven en te doen. Wij vinden het daarom belangrijk dat kinderen niet alleen in de klas, maar juist ook buiten de klas kennis kunnen maken met de natuur en het milieu. Spelen in de natuur is leuk en gezond en je leert het beste over de natuur als je er middenin staat!         

Wat is een natuurouder?
Een natuurouder is een ouder of grootouder die op vrijwillige basis op basisscholen de leerkracht helpt bij het betrekken van leerlingen bij de natuur. Deze taak is vergelijkbaar met leesouder of hulpouder. Het is een vorm van ouderparticipatie. Een natuurouder maakt kinderen enthousiast door hen de natuur te laten beleven.

Wanneer is de cursus?
De cursus start in september en bestaat uit vijf bijeenkomsten. Er zijn drie woensdagavonden gepland en twee zaterdagochtenden. Locatie: verenigingsgebouw de Bimd, Aarle-Rixtel. De kosten bedragen €45,00 voor IVN-leden, niet-leden betalen €55 euro. Dit is inclusief alle cursusmaterialen, koffie en thee. Op woensdag 6 juli om 20.00 uur is er in het IVN gebouw de Bimd een voorlichtingsavond. U bent van harte welkom en uw bezoek is geheel vrijblijvend. Adres: Beekseweg 3 Aarle-Rixtel.

IVN Laarbeek laat oud en jong beleven hoe leuk, gezond en belangrijk natuur is. Mens en natuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De vereniging wil niets liever dan met u op pad gaan in de natuur, u een plezierige avond bezorgen met interessante lezingen of u verrassen met gezellige evenementen. Het verenigingsgebouw is ingericht voor mensen die gebruik maken van een rolstoel. Kijk regelmatig eens op de website en Facebookpagina voor de actuele stand van zaken: www.ivn.nl/afdeling/laarbeek en www.facebook.com/IVNLaarbeek.