Afbeelding

Cursus paddenstoelen, schimmels en korstmossen bij IVN Laarbeek

Dier & Natuur

Laarbeek - Het wordt herfst en bij herfst wordt er vaak gedacht aan paddenstoelen. Iedereen kent de prachtige vliegenzwammen die in een grote kring rond een boom staan. De meeste mensen hebben wel gehoord van eekhoorntjesbrood en elfenbankjes. Misschien weten ze ook wat schimmels en mycelium zijn, of wat een heksenkring is. Maar dan wordt het al gauw moeilijker. Er zijn zoveel soorten paddenstoelen, die ook nog eens veel op elkaar lijken. Helemaal moeilijk is het om al die kleurrijke groeisels op de bast van een boom te herkennen: de korstmossen. Ze zijn voor velen onbekend, maar belangrijk voor de natuur.

Wil je wel eens wat meer weten over paddenstoelen, schimmels en korstmossen? Op een leuke manier iets leren over die wondere wereld? Meld je dan aan voor de korte cursus die IVN Laarbeek organiseert. Er zijn drie lesavonden gepland en natuurlijk gaan ze ook op pad. De lesavonden zijn op woensdag 12 en 19 oktober en op woensdag 5 november. Steeds van 20.00 tot 22.00 uur in verenigingsgebouw De Bimd. De excursies zijn op de zaterdagen 15 oktober en 5 november, van 13.30 tot 16.00 uur. Hiervan wordt de locatie tijdens de lesavonden bekend gemaakt. Informatie en aanmelden kan via cursuswerkgroep@ivnlaarbeek.nl. Er kunnen zestien mensen deelnemen aan de cursus. Bij meer aanmeldingen komt er een wachtlijst.

De kosten van de cursus bedragen voor IVN-leden €45,00 en voor niet leden €55,00. Als je lid wordt van IVN-Laarbeek geldt de ledenprijs. Betaling vooraf via NL77 RABO 0128916907 t.a.v. IVN Laarbeek.

!