Wandelaars tussen de Bimd en het Laar.
Wandelaars tussen de Bimd en het Laar. Foto: Bram van de Vossenberg

Wandeltocht door onbekende stukjes rondom Aarle-Rixtel

Dier & Natuur

Aarle-Rixtel - Zaterdag 26 november organiseert Scouting Aarle-Rixtel in het kader van het 25-jarig bestaan van de gemeente Laarbeek een gezellige snerttocht voor het hele gezin. Deze wandeltocht is niet zomaar een gewone wandeling, maar brengt je op plekjes waar menig Laarbeeker en zelfs Aarle-Rixtelnaar waarschijnlijk nog nooit is geweest.

De tocht staat in het teken van Aarle-Rixtel, met alle aspecten wat dit dorp te bieden heeft. De wandeling brengt je langs de prachtige natuur die te vinden is in de Bimd, de uitzichten van Laag Strijp, de levendige landerijen op het Laar en de historie van Croy. Om de wandeltocht toegankelijk te maken voor iedereen uit Laarbeek, van jong tot oud, heeft Scouting Aarle-Rixtel twee routes uitgezet. Een route voor de beginnende wandelaar en jonge kinderen van 5 kilometer en een voor de gevorderde wandelaar van 10 kilometer.

Naderhand staat er dankzij de sponsoren van de snerttocht een heerlijke vers gemaakte kop erwtensoep op je te wachten. Zo kun je weer lekker opwarmen van de winterse kou en gezellig nagenieten van de wandeling. De tocht is voor iedereen gratis toegankelijk en je kunt starten op zaterdagmiddag tussen 13:00 en 15:00 uur. Het start- en eindpunt is op de blokhut van Scouting Aarle-Rixtel, gelegen aan de Duivenakker 74 in Aarle-Rixtel (achter De Dreef).

!