Afbeelding

Laarbeek Schoon bedankt alle vrijwilligers

Dier & Natuur

Laarbeek - Meer dan 130 vrijwilligers helpen mee om de Laarbeekse kernen schoon te houden. Op eigen initiatief ruimen zij het zwerfafval op. Soms als groep, op de laatste zaterdag van de maand. Maar velen ook op eigen houtje, op een eigen moment in de eigen straat. Onder de naam ‘Laarbeek Schoon’ zijn deze mensen met elkaar verbonden en werden zij vorige week bedankt voor hun goede werk.

Zij waren daarvoor te gast bij Eeterij Uniek, waar men genoot van een gezellig samenzijn. René van Heugten en Ilse van Kreij bedankten namens Laarbeek Schoon alle vrijwilligers voor hun inzet en daarna mocht vrijwilligster Wanda symbolisch het eerste bedankje ontvangen. Bart Coenen was hierbij namens de gemeente aanwezig. Het voelde ook goed om hem namens alle vrijwilligers te kunnen bedanken. Al die groene zakken die elke week verzameld worden, worden immers door hem en zijn team snel weer opgehaald. Zo verzamelden ze samen dit jaar al honderden zakken en de app ‘Helemaal Groen’, die gebruikt wordt, geeft aan dat ze gezamenlijk meer dan 2000 kilometer opgeruimd hebben. En dat is dan enkel nog maar het aantal kilometers van vrijwilligers die de app gebruiken. Lang niet iedereen gebruikt de app, dus het werkelijk aantal ligt nog veel hoger. 

En dat is te zien, want steeds meer mensen merken op dat er in Laarbeek steeds minder zwerfafval ligt. En tegelijk blijft het onvoorstelbaar wat sommige voorbijgangers allemaal in de bermen gooien. Wil jij Laarbeek Schoon meehelpen bij de strijd tegen dit zwerfafval, kijk dan eens op www.laarbeekschoon.nl en ontdek hoe jij je bij dit initiatief aan kan sluiten. 

Laarbeek Schoon is alle vrijwilligers enorm dankbaar voor het harde werk in 2022 en is blij dat men dit in samenwerking met de gemeente en Eeterij Uniek op deze manier aan de vrijwilligers zichtbaar kon maken.