Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Frank Lammers presenteert online cybertalkshow voor ondernemers in de Peel

Financieel & Economie

Laarbeek - Cybercrime is voor veel MKB’ers een toenemend probleem. Ransomware, phishing, identiteitsfraude en oplichting zijn vormen van cybercrime die veel schade kunnen veroorzaken. 1 op de 5 MKB’ers is slachtoffer van cybercriminelen, blijkt uit onderzoek van de Haagse Hogeschool.

Dit leidt tot financiële schade, imagoschade en tijdsverlies. Stichting Bedrijventerreinen Helmond biedt samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie & Veiligheid én het Openbaar Ministerie informatie aan (MKB)ondernemers om zich hiertegen te wapenen en hebben een nauwe samenwerking met de Stichting Parkmanagement Laarbeek. De online talkshow is donderdag 11 maart.

Veiligheid voorop
Veel ondernemers denken dat ze niet interessant genoeg zijn voor cybercriminelen. Ten onrechte. Jouw data is namelijk altijd interessant voor hackers. De reden dat jouw data waarde heeft voor criminelen is vaak niet omdat zij zelf iets met deze data kunnen, maar omdat deze data voor jou waarde heeft. Zonder deze data kun je je dagelijkse werk niet uitvoeren, waardoor het verliezen ervan veel schade oplevert. Een cybercrimineel weet dit en wil deze data daarom versleutelen. Dit noemen ze gijzelsoftware (of ransomware). Als je bestanden eenmaal versleuteld zijn, is het vaak moeilijk om deze vrij te krijgen. De criminelen hebben je dan in een 'digitale houtgreep'. Daarom is het echt belangrijk om aandacht te hebben voor preventie. Er zijn een aantal basic maatregelen die je als ondernemer kan (en moet) nemen die vrijwel kosteloos zijn.

Wat kun je verwachten?
Tijdens de talkshow gaat Frank Lammers, acteur/regisseur, bekend van vele (televisie)series, zoals Undercover, en films als talkshow host in gesprek met zijn tafelgasten over cybercriminaliteit in het bedrijfsleven. Is het daadwerkelijk zo’n groot (groeiend) probleem? Hoe word je (onbedoeld) slachtoffer en had dit voorkomen kunnen worden? Een inbreker wordt door de politie gezocht en door het Openbaar Ministerie berecht, hoe zit dit met een cybercrimineel?

Samen met de tafelgasten (experts en slachtoffer ondernemer uit Laarbeek) worden deze topics besproken. Maar ook vragen die je stelt, worden meegenomen door Frank. Door deze bijeenkomst worden de ogen geopend en is wegkijken geen optie meer.

Zorg dat je erbij bent op donderdag 11 maart. De talkshow start om 15.00 uur live vanuit Helmond en de zal ongeveer 50 minuten duren. Aanmelden kan via de website van Stichting Parkmanagement Laarbeek; www.parkmanagementlaarbeek.nl