Beleggingsstudieclub Laarbeek

Financieel Algemeen

Laarbeek - Het is nog maar enkele jaren geleden dat de banken stonden te springen op het spaargeld. Ze gaven maar liefst 4 à 5 % rente. Hoe anders is dat nu met een spaarrente van 0,3 %. En het ziet ernaar uit dat de rente tot 0 % daalt of dat de spaarders mogelijk bij moeten betalen (negatieve rente) als zij hun spaarcenten op de bank zetten.

Dat de spaarrente zo laag staat, komt door de Europese Centrale Bank. Die ECB-rente staat al op nul procent. Daar hoeven de banken geen rente te betalen over geld dat zij van de ECB lenen. Dat maakt weer dat banken het geld van de spaarders niet meer nodig hebben.

Door de historisch lage spaarrente is de zoektocht naar alternatieven populair. Zij denken hierbij aan het aflossen van de hypotheek of het belastingvrij schenken aan de kinderen. Maar het steken van spaargeld in aandelen is ook een optie. Hieraan is wel een risico verbonden, maar als je belegt op lange termijn en in defensieve aandelen, dan is het risico erg beperkt.

Nu bestaat er in Beek en Donk een beleggingsstudieclub, die zich tot doel heeft gesteld in gezamenlijk overleg bij haar leden inzicht bij te brengen in de wereld van aandelen en obligaties. Misschien is dat iets voor u. Elke eerste dinsdag van de maand wordt hun portefeuille besproken. En omdat ze over een beamer beschikken, kunnen ze tijdens de vergadering meteen inspringen op de actuele situatie. Nadat het een en ander is besproken volgt aankoop of verkoop of worden er geen transacties gedaan.

De beleggingsstudieclub beperkt zich tot 25 leden. Op dit moment zijn er nog enkele plaatsen vrij. Mocht u hiervoor belangstelling hebben, dan kunt u vrijblijvend één of enkele bijeenkomsten bijwonen. U kunt hiervoor contact opnemen met secretaris Jan van Erp, telefoon 0499-325296, of per e-mail: janenrikyvanerp@live.nl.