Milieustraat Laarbeek, aan de Stater in Lieshout
Milieustraat Laarbeek, aan de Stater in Lieshout

Beveiliging op milieustraat nodig; meer auto’s toegestaan

Gemeente

Laarbeek - Op de milieustraat in Lieshout is sinds kort beveiliging aanwezig om de gemoederen die af en toe hoog oplopen tot bedaren te brengen. 

“Een aantal mensen wordt ongeduldig als ze zo lang in de rij moeten wachten”, gaf wethouder Joan Briels tijdens de commissievergadering Algemene Zaken aan. De milieustraat in Lieshout was vanwege het coronavirus enkele weken gesloten, maar medio april konden mensen er wel weer terecht, onder bepaalde voorwaarden, om hun afval weg te brengen. Een van de restricties was dat er maar zes auto’s tegelijkertijd op het terrein aanwezig mochten zijn. Dit leidde tot lange wachttijden en lange wachtrijen, tot aan de rotonde bij Bavaria toe.

De gemeente gaat vanaf zaterdag enkele zaken versoepelen. Zo mogen er vanaf die dag acht in plaats van zes auto’s tegelijkertijd het terrein op. Ook mogen medewerkers van de milieustraat helpen. “Dan komt er iemand aanrijden met twee bankstellen en die moet dan alleen die banken in een tweeënhalve meter hoge bak gooien. Dat duurt lang en houdt op. Personeel mag niet helpen lossen. Dat mag nu dus weer wel”, vertelde wethouder Briels.