De laatste weken vormen zich lange  wachtrijen bij de milieustraat aan de Stater in Lieshout
De laatste weken vormen zich lange wachtrijen bij de milieustraat aan de Stater in Lieshout

Verruiming van gebruik milieustraat Laarbeek

Gemeente

Laarbeek - Inwoners van Laarbeek kunnen vanaf woensdag 27 mei weer klein chemisch afval (kca) brengen naar de milieustraat in Lieshout. Per 8 juni volgt een nieuwe verruiming van gebruik. Wat dat precies zal zijn, is op dit moment nog niet duidelijk.

Het inname-depot van kca op de milieustraat was gesloten sinds de uitbraak van het coronavirus. De milieustraat werd eerst enige tijd gesloten door de gemeente. Op woensdag 8 april konden inwoners weer terecht om hun afval weg te brengen, maar voor klein chemisch afval bleef de deur dicht.
Wethouder Joan Briels gaf woensdagavond tijdens een commissievergadering aan dat het gebruik van de milieustraat vanaf 8 juni ook verder verruimd zal worden. Nadat begin april de deuren weer open gingen, kon er maar beperkt gebruik gemaakt worden van de milieustraat. Medewerkers mochten niet helpen met het legen van aanhangers en er mocht maar één persoon per auto het terrein van de milieustraat op. Tevens mochten maar enkele auto’s tegelijk aanwezig zijn. Wachttijden liepen hierdoor hoog op, net als de gemoederen bij enkelen. De situatie werd zelfs zo erg dat er beveiliging moest worden ingeschakeld om toezicht te houden op de milieustraat.

Enkele weken terug werd de situatie al aangepast, waardoor beter gebruik kon worden gemaakt van de milieustraat. Hoe de verruiming van het gebruik van de milieustraat er vanaf 8 juni uit gaat zien, is nog niet helemaal duidelijk. “We zien dat de wachttijden bij momenten al afloopt. Het fluctueert wel. We gaan steeds verder terug naar de normale situatie”, gaf wethouder Briels aan.