Afbeelding
Foto: Mark Barten

Eerste reacties op concept-plan Heuvel Lieshout

Gemeente

Lieshout - De Heuvel in Lieshout bevindt zich al jaren in een neerwaartse spiraal. Er is sprake van hardnekkige leegstand en de uitstraling laat te wensen over. De gemeenteraad heeft in een motie bepaald dat de gemeente het initiatief moest nemen om de situatie te keren. Daarmee is in 2017 een start gemaakt in samenwerking met Rialtovastgoedontwikkeling uit Den Bosch.

Inmiddels is er een concept-plan opgesteld voor de bouw van een supermarkt, appartementen en enkele dagwinkels. Dit concept-plan is doorgesproken met belangengroepen (Dorpsraad, LIMO en Heemkundevereniging) en gisteren met direct aanwonenden. De algehele erkenning was, dat er voor de leefbaarheid van Lieshout op die plek iets moet gebeuren. Naast positieve geluiden, zijn er ook zaken benoemd die bij de verdere uitwerking van het plan nog aandacht behoeven. Daar was de presentatie voor bedoeld; om op te halen wat de eerste reacties zijn. De omwonenden maken zich met name zorgen over de verkeersaantrekkende werking van de winkels. Ook de overgang van het plan naar de omliggende percelen is een punt van aandacht. 

Daar waar mogelijk worden de reacties meegenomen in de verdere uitwerking van het plan. Dat ontwerp wordt tijdens een openbare inloopavond gepresenteerd. Daarvoor is nog geen datum gepland. 

Op 9 juli wordt in de commissie Algemene Zaken de samenwerkingsovereenkomst Ruimte-voor-ruimte 2.0 besproken, waarin de financiering van het project aan de Heuvel is genoemd. Dan wordt ook een artist impression openbaar. 

Omdat het plan niet past binnen het geldende bestemmingsplan, dient dat te worden herzien. Deze procedure zal in het eerste deel van 2021 worden opgestart. Uitvoering zou dan op z’nvroegst in het najaar van 2022 kunnen starten.