Vlnr: Miriam van Moll, Donny van den Wildenberg, Roland Jansen en wethouder Monika Slaets
Vlnr: Miriam van Moll, Donny van den Wildenberg, Roland Jansen en wethouder Monika Slaets

Presentatie en ondertekening Lokaal Sportakkoord 2020

Gemeente

Laarbeek – In het ontmoetingscentrum in Beek en Donk presenteerden Donny van den Wildenberg, Monika Slaets, Miriam van Moll, Frits Rutten en Roland Jansen dinsdagavond 8 september het nieuwe, lokale sportakkoord.

Donny van den Wildenberg (beleidsmedewerker sport) opende de avond door de planning door te nemen, waarna wethouder Monika Slaets het woord kreeg. Monika heette de gasten welkom en bedankte Donny, Jaccy van den Enden (Sportcoach Laarbeek Actief) en alle sportverenigingen van Laarbeek, voor hun optreden tijdens de coronaperiode. Hierna introduceerde Monika een van de makers van het sportakkoord, Miriam van Moll.

Miriam zette de actiepunten van het nieuwe sportakkoord uiteen: ‘Iedereen welkom in een inclusieve samenleving’ (passend bewegen voor alle inwoners van Laarbeek), 'toekomstbestendige sport- en beweegaanbieders en accommodaties’ (verduurzaming van locaties en verenigingen) en ‘van jongs af aan vaardig in bewegen’ (jeugd aansporen om te blijven bewegen, o.a. door nauw met scholen samen te werken). Frits een woordje vanuit het bedrijfsleven: “Bewegen is cruciaal om werkenden vitaal te houden.”

Na Frits stelde Donny de nieuwe ‘adviseur lokale sport’ voor: Roland Jansen. Daarna werden alle aanwezigen naar voren gevraagd (één voor één) om het sportakkoord (symbolisch) te tekenen. Na een korte pauze stelde Jaccy het nieuwe team van buurtsportcoaches voor. De LEV-groep gaf als laatste een kleine presentatie over omgaan met problemen van leden.

Met een woord van dank richting de verenigingen sloot Donny het ‘sportcafé’ af en was er (op anderhalve meter) gelegenheid tot netwerken tussen de verenigingen onder het genot van een drankje.