Afbeelding

Laarbeeks vrijwilligerscompliment: Wie bedank jij in coronatijd?

Gemeente

Laarbeek - Heeft iemand iets als vrijwilliger of buurtbewoner voor jou of u persoonlijk of voor jouw vereniging gedaan in coronatijd? Stond hij of zij ondanks alle beperkende RIVM-maatregelen en de afstandsregel gewoon voor anderen klaar? Dat verdient een dik compliment! Op het kaartje dat deze week tegelijk met DeMooiLaarbeekKrant in de bus valt, staat hoe deze persoon een compliment kan krijgen.

Vul het kaartje in
In de afgelopen jaren was er begin december, rond de landelijke dag van de vrijwilliger, altijd een gezellige avond voor vrijwilligers in Laarbeek. Tijdens deze avond werden de Laarbeekse Vrijwilligerscomplimenten uitgereikt. Dit jaar kon er door de coronamaatregelen geen publieksprogramma worden ingevuld. Daarom is er een ander plan bedacht. Iedere inwoner of vereniging uit Laarbeek kan een bedankje of compliment geven aan een vrijwilliger of buurtbewoner die in coronatijd onbaatzuchtig iets speciaals heeft gedaan. Er is geen wedstrijdelement. Elk compliment of bedankje is immers dik verdiend.

Deze week (donderdag) valt tegelijk met DeMooiLaarbeekKrant een complimentenkaartje in de bus. Vul het kaartje in en breng het naar de complimentenbox. In elk dorp staat zo’n box. Meer kaartjes nodig? Op centrale plaatsen in de gemeente liggen nog meer kaartjes.

Filmpje mag ook
In plaats van een geschreven tekst mag het bedankje ook mondeling via de telefoon worden gefilmd. Op het complimentenkaartje staat aan welke eisen het filmpje moet voldoen en hoe je het kunt uploaden naar LEV Laarbeek.

Inleveren voor 24 oktober
De tekstkaarten en filmpjes kunnen tot 24 oktober worden ingeleverd. Zijn er nog vragen, kijk dan voor meer informatie over het Laarbeeks Vrijwilligerscompliment 2020 op www.LEVLaarbeek.nl.

Wat gebeurt er met de complimenten?
Alle inzendingen worden door LEV Laarbeek verzameld. Vervolgens worden er gefilmde samenvattingen gemaakt van de ingestuurde filmpjes met tussendoor beelden van kaartjes en ingesproken commentaar. In de week van 6-10 december is er elke dag een andere samenvatting te zien op Omroep Kontakt en op de online kanalen van LEV Laarbeek en de gemeente. Na die week worden de kaartjes bij de ontvangers van de complimenten in de brievenbus gedaan.

“We helpen elkaar in Laarbeek, ook in coronatijd en dat is een compliment waard”, vertelt Monika Slaets, wethouder van de gemeente Laarbeek. De actie is een samenwerking van LEV Laarbeek en de gemeente. Hiermee spreken zij hun waardering uit naar alle spontane en georganiseerde vrijwilligers die actief zijn binnen de gemeente. Dankzij vrijwilligerswerk blijven de dorpen leefbaar!