Archieffoto
Archieffoto Foto: Joost Duppen

Laarbeek steunt oproep om terrassen te openen

Gemeente

Laarbeek - Het college van burgemeester en wethouders in Laarbeek steunt de oproep aan het kabinet om terrassen met voorrang weer te openen. “Binnen de Peelgemeenten hebben we hier onze steun voor uitgesproken”, reageert burgemeester Frank van der Meijden.

Afgelopen vrijdag riep de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema het kabinet op om, op een verantwoorde manier, het openen van terrassen en buitenruimtes van horeca weer toe te staan. Volgens Halsema is dit noodzakelijk om onoverzichtelijke en chaotische situaties in onder meer parken te voorkomen als het weer beter wordt. De oproep van Halsema kreeg snel steun van burgemeesters van andere grote steden in Nederland. Daarna spraken ook burgemeesters van andere gemeentes zich uit. Het merendeel steunde de oproep, hoewel enkelen ook kritisch waren.

De burgemeesters van de Peelgemeenten steunen dus in ieder geval de oproep. Voor horeca-ondernemers in Laarbeek komt hiermee een klein beetje licht in de donkere tunnel waarin zij al sinds oktober zitten. Toen moesten hun zaken vanwege de coronamaatregelen voor de tweede keer binnen een jaar dicht. Inmiddels duurt die sluiting nu dus alweer een half jaar.