Burgemeester Frank van der Meijden
Burgemeester Frank van der Meijden Foto: Joost Duppen

Boek over 25 jaar Laarbeek voor alle inwoners

Gemeente

Laarbeek - De gemeente Laarbeek viert dit jaar het 25-jarige bestaan en dat moet vastgelegd worden, vindt het college van burgemeester en wethouders. Daarom zal er een boek gemaakt worden over dit jubileum, dat voor alle inwoners gratis beschikbaar wordt gesteld.

“25 jaar Laarbeek, dat mogen we vastleggen. Het wordt een blijvend aandenken, met een mix van historie en activiteiten van dit jaar. We zijn er trots op waar we nu als gemeenschap staan. En waar zijn de inwoners trots op? Dat willen we graag vastleggen”, vertelt burgemeester Frank van der Meijden. Nicoline van Tiggelen zal het boek schrijven en het moet gepresenteerd worden op de nieuwjaarsreceptie van 2 januari 2023.

Het boek moet een goed beeld geven van de verenigingen, activiteiten, gemeenschappen, cultuur en historie die samen de gemeente Laarbeek vormen. Het boek zal tevens als representatiegeschenk dienen en wordt gedrukt in een oplage van 3500 stuks, met de mogelijkheid van een extra druk van twee keer 1000.

Subsidie evenementen
Evenementen die dit jaar georganiseerd worden in het kader van 25 jaar Laarbeek kunnen een subsidie aanvragen hiervoor. Het budget hiervoor werd recentelijk al opgehoogd met 20.000 euro, omdat het animo hiervoor groot is. Er kunnen per evenement subsidie-bedragen toegekend worden tot 1000 euro. Aanvragen hoger dan dit bedrag worden apart behandeld. Vier aanvragen waren hoger en het college heeft deze aanvragen nu goed gekeurd: Feest KansPlus, Zomercarnaval van de Heikneuters, Ons Dorp united en het Ommetje (Historische route) in Mariahout. Zij krijgen gezamenlijk 9580 euro.