Afbeelding
Foto: Mark Barten

Gemeente Laarbeek opent alle deuren van het gemeentehuis

Gemeente

Laarbeek – De Gemeente Laarbeek houdt op zondag 18 september Open Huis. In het kader van 25 jaar Laarbeek openen alle deuren van het gemeentehuis en kunnen bezoekers rondlopen over de afdelingen en iedereen het hemd van het lijf vragen. Zowel voor kinderen als volwassenen is er van 11.00 tot 16.00 uur van alles te beleven.

Om 10.45 uur wordt de open dag geopend door burgemeester Frank van der Meijden en de reuzen Boel en Nölle. Van der Meijden vindt het belangrijk dat er stilgestaan wordt bij het 25-jarig bestaan van Laarbeek: “Laarbeek heeft vier hele krachtige kernen die dingen op mooie wijze zelf doen. Er is veel dynamiek in de samenleving en we mogen er trots op zijn dat Laarbeek 25 jaar bestaat. Met de open dag willen we écht laten zien wat we doen hier. Vaak is het idee dat de gemeentelijke organisatie wat verder van de burgers af staat, maar nu nodigen we iedereen uit om te laten zien wat de gemeentelijke overheid allemaal doet. Daarbij hebben we geen geheimen en zijn alle kamers geopend. We hebben met zogenaamde voetjes op de vloer een route door het gemeentehuis gemaakt en op strategische punten staan gastvrouwen.”

De gemeente is hard bezig geweest met de organisatie van de open dag en heeft zo een mooi programma op touw weten te zetten. “We willen op een laagdrempelige, informatieve en speelse wijze laten zien wat we allemaal doen. Zo hebben we voor kinderen een speurtocht met vragen en prijsjes en is er een knuffelpaspoort waarmee ze stempels moeten verzamelen door bijvoorbeeld een sleutelhanger of frisbee te maken. Ook is er een springkussen en kun je op de foto met de burgemeester.” De burgemeester zal zelf ook aanwezig zijn, net zoals een aantal wethouders en raadsleden, de jeugdgemeenteraad, de politie en brandweer, buitendienst, LEVgroep en Laarbeek Actief. “Iedereen is enthousiast en vertelt graag over de werkzaamheden die zij doen.”

Tot slot wordt er ook nog een nieuwe plattegrond van de gemeente Laarbeek onthuld, met daarin de nieuwe wijken al meegenomen. Ook is er een caravan over laaggeletterdheid en een bus van het RIEC (Regionale Informatie- en Expertise Centra red.) om in een 3D omgeving de impact van drugscriminaliteit te ontdekken, signaleren en herkennen wat ze hiermee doen. Daarnaast zijn er in de Muziektuin deze middag diverse optredens.

!