Vlnr. Jolanda, Zr. Ludgeris, Marie-José
Vlnr. Jolanda, Zr. Ludgeris, Marie-José

Zusjes Spierings 25 jaar werkzaam bij de 'nonnen van het Aarles Broek'

Historie

Aarle-Rixtel - Op 19 augustus waren de zussen Jolanda (50) en Marie-José Spierings (47) precies 25 jaar werkzaam bij het klooster van de zusters van het Kostbaar Bloed in Aarle-Rixtel. Een bijzonder gebeuren!

Redacteur: Martin Prick 

Vriendin
De MooiLaarbeekKrant zit samen met de zussen in een kamertje, dat de sfeer van de jaren 1950 ademt. Een bruine tafel met kleed en daaromheen vier bruine stoelen in een verder, op een kruisbeeldje na, kale ruimte. Bij het gesprek met de twee dames sluit meteen in het begin al een derde dame aan. Ze is al wat op leeftijd en enigszins hardhorend, maar de grote vriendin van de twee zussen. Zuster Ludgeris werd 86 jaar geleden geboren in Münster (ja, de stad van de vrede…). Gelijk met de zussen kwam zij vanuit het Sint-Janscentrum in Den Bosch naar Aarle-Rixtel om de financiële zaken op het klooster te regelen.

Werreke?
Jolanda solliciteerde als eerste en kreeg eigenlijk teveel uren aangeboden. Vandaar dat ze de hulp inriep van zus Marie-José. Na de inwerkperiode bevielen beide zussen zo goed, dat ze allebei mochten blijven. Ze werden ingezet in de keuken, bij het schoonmaken en als hulp in de naaikamer, waar de kleding van de religieuzen werd en wordt gemaakt. Ook werken in de waskeuken is een onderdeel van de baan. Het was voor de omgeving van de zussen een vreemde gewaarwording, dat ze gingen werken in een klooster; "Wa? Gullie werreke in een klòster, hoe komde dur bai!", vertelt Jolanda. Het was een hele overgang.

Lees het hele verhaal donderdag in De MooiLaarbeekKrant.