Optocht bij de inhuldiging van burgemeester Mostermans in 1933 met op de achtergrond de eerste fabriek van Bavaria
Optocht bij de inhuldiging van burgemeester Mostermans in 1933 met op de achtergrond de eerste fabriek van Bavaria

Filmvertoning van oude films

Historie Evenementen

Lieshout - Heemkundekring 't Hof van Liessent kwam het afgelopen jaar in het bezit van enkele zeer interessante oude films die in Lieshout zijn opgenomen. De films komen uit de privéverzameling van de familie Mostermans en zijn aan de Heemkundekring 't Hof van Liessent geschonken.

Om de films te kunnen vertonen op de hedendaagse apparatuur zijn deze gedigitaliseerd, wat de kwaliteit zeer ten goede is gekomen. De films bevatten onder anderen opnamen van de inhuldiging van burgemeester Mostermans (1933), de 90ste verjaardag van Jan Swinkels in 1941 (d'n auwen brouwer), twee films van de gouden bruiloft van Jan en Cornelis Swinkels-Verstappen in 1938, 12 ½ jarig jubileum van burgemeester Mostermans in 1945, Churchill 1946, een kinderfeestje bij Frans Swinkels met de hele familie, het 25-jarig ambtsjubileum van burgemeester Mostermans met defilé van alle Lieshoutse en Mariahoutse verenigingen voor het gemeentehuis, de receptie van dit jubileum in 1958 en de opening van de verharde B weg in de Vogelenzang en het Broek.

Kortom veel opnames waarin Lieshoutenaren en oud-Lieshoutenaren zichzelf kunnen terugzien. Heemkundekring 't Hof van Liessent zou het jammer vinden als deze kostbare beelden zo maar het archief in zouden verdwijnen. Daarom worden er twee filmavonden gehouden, één in Lieshout en één in Mariahout. De avond in Mariahout is op dinsdag 11 oktober om 20.00 uur in het Buurthuis. In Lieshout worden deze zelfde films vertoond op donderdag 13 oktober om 20.00 uur in Zaal de Koekoek. In totaal is het anderhalf uur aan film.

Iedereen is van harte welkom deze avonden te bezoeken. Ook niet-leden zijn van harte welkom. De toegang is geheel gratis. Laat deze unieke kans niet aan u voorbijgaan.