Afbeelding

Diamanten huwelijk voor Annie en Mies Heesakkers-Daniëls

Historie Algemeen

Lieshout - Op 8 januari vieren Annie en Mies Heesakkers dat ze zestig jaar geleden 'ja' tegen elkaar zeiden. 10 januari 1957 werd het huwelijk gesloten. Het echtpaar is dankbaar dat ze dit samen met gezin, familie en bekenden mogen vieren.

Andere tijden
Het is gezellig in huize Heesakkers. Annie, Mies en hun dochter Dorèth zitten samen om de tafel. Terwijl Mies een puzzeltje maakt en Dorèth een woordzoeker oplost is Annie aan het borduren. Heel nauwkeurig maakt ze met kleine kruissteekjes Nederland. Annie vertelt honderduit. Mies vult haar af en toe aan. Mies werd in 1928 in Wijbosch geboren, maar was als jonge man veel in Mariahout te vinden. "Voor Van den Boogaard bracht ik in Mariahout en omstreken boodschappen rond", vertelt Mies. "Vroeger werden boodschappen aan huis gebracht. In weer en wind, met paard en wagen." Annie werd in 1935 geboren in Lieshout. Als vierjarig meisje verhuisde ze naar Mariahout. "Onze spullen werden met paard en wagen naar Mariahout gebracht. Ik weet nog dat ik zelf moest lopen, zo ging dat toen", legt Annie uit. Annie groeide op in de Bernadettestraat. Als jong meisje komt ze Mies tegen. "We maakten weleens een praatje. Zo werd een afspraak Zijtaart kermis gemaakt", vertelt het paar. "Er ontstond vriendschap en uiteindelijk trouwden we."

Gezin en familie
Mies kon niet bij Van den Boogaard blijven werken en ging in Lieshout voor koekjesfabriek Van den Ven en later voor slagerij Hurks boodschappen rondbrengen. Zijn carrière eindigde bij meubelmakerij Merkelbach. Door heupklachten kon hij niet meer werken en kwam thuis te zitten. Trots vertellen Mies en Annie over zoon Will die samen met zijn vrouw Mieke drie kinderen heeft. Opa en oma zijn van Michel, Anne en Martijn is erg bijzonder. Samen met dochter Dorèth zijn Annie en Mies op vakantie naar Lourdes geweest. Maar Mies slaapt het liefste in zijn eigen bed. "Een echte huismus", lacht Annie. "Nu we ouder zijn, zijn we meer aan huis gebonden. Gelukkig krijgen we veel aanloop." Annie gaat wel graag op reis. Een heel bijzondere reis was de trip naar Canada. "Ons Lies werd 65, nu meer dan twintig jaar geleden", vertelt Annie. "Samen met ons Drieka, Marietje, Antoon en Frans brachten we een verrassingsbezoek. Wat was ze verbaasd toen een voor een haar broers en zussen tevoorschijn kwamen." Annie denkt er nog steeds met veel plezier aan terug. "Gelukkig is ons Lies er 8 januari ook bij", vertelt Annie. Samen met haar kleinzoon reist Annies zus uit Canada om dit bijzondere feest mee te vieren. De MooiLaarbeekKrant wenst Annie en Mies en hun geliefden een geweldig feest!

Afbeelding